Yazıyoruz, bağırıyoruz, ağlıyoruz, bir günlük sosyal medyamızı karartıyoruz, isyan ediyoruz. Ne oluyor? Ne değişiyor? Değişmiyor? Sonra hop normal hayatımıza geri dönüyoruz. 2 saat sonra unutuyoruz. Artık bizi bu hale getirdiler. “Unutun” diyorlar bize. Ya da “Alışın”. Nedenini bilen var mı? Neden çocukları, hayvanları, kadınları koruma yasasının bir türlü çıkmadığını bilen var mı? Anlayanınız var mı? Hani Meclis’ten bir gecede çıkan yasalar var ya. Bazen duymadığımız “Zırttt” diye çıkan yasalar. Biz uyurken neden çıkmıyor çocuklarımız, kadınlarımız, hayvanlarımız için de bir yasa? Hiç mi değerleri yok? Kadın, çocuk, köpek yani can bunlar can. Onları korumak için neden bütün eller birleşemiyor? Nedenini bilen varsa Allah aşkına çıkıp anlatıversin.

Hayvanı seven insanlar

Almanya’da yaşayan bir arkadaşım “Esin benim bir köpeğim var. Alaçatı’da kalacak otel bulmakta zorlanıyorum. Nerede kalacağım bilmiyorum. Topu topu 2 kilo. Yani düşünebiliyor musun? 2 kilo köpeği almıyorlar. Ne olabilir ki 2 kilodan, zaten hiç yanımdan ayırmıyorum” dedi. Bana göre haklı, hiçbir şey olmaz. Ama almayan çok işletme var maalesef. Ama bir çift var ki ben onlara bayılıyorum. Mesela Cenk Eren de köpeği Mia’yla geldiğinde hep orada kalıyor. Her hafta Gazino Sako’da sahne almaya gelen Cenk Eren barınaktan sahiplendiği köpeğini de alıp Alaçatı’ya getiriyor ve Seven Rooms Alaçatı Otel’e gidiyor. Tuğsan-Nagehan Ersin çifti, Cenk ve Mia’yı evlerinde gibi ağırlıyorlarmış. Geçenlerde bu tatlı çifti görüp tebrik ettim. Helal olsun. Bayılıyorum böyle insanlara.

Alaçatı’nın 'Gizli Kalsın'ı

Alacatı'nın klasikleşmiş mekânı Tektekçi gidiyor, yerine On Air geliyor. Tren ve AlaçatıKafası’nın sahibi sahibi Serhat Menket ve Alp Güler el ele verip güzel bir mekân oluşturmuş. Kimi görsem orada. Zeynep Bastık, Alya, Baran Bayraktar, Su Soley sahneye çıkıyor. Alaçatı’nın ‘Gizli Kalsın’ı olmuş mekân. Eylülde de İstanbul’da kapılarını açacakmış.

Neden Rubato?

Memlekette çok uzun süredir Rubato fırtınası esiyor. Ben bu pazar akşamı ilk kez izleyebildim canlı canlı Alaçatı Limon’da. Peki bu adamların sırrı ne? Neden bu kadar seviliyor ve beğeniliyorlar?

1- Yürekten söyleyip tam 12’den vuruyorlar.

2- Tam efkarlandığınız anda öyle bir şarkı geliyor ki “İşte bu” diyorsunuz.

3- Hiç bağırmıyorlar. Çok üst düzey müzikal kaliteleri var. Grubun her elemanı kendi alanında en iyi.

4- Güzel adamlar güzel müzik yapıyorlar.

5- Bir “İsyannn” diyorlar, bir “Dostum dostum”. Orada zaten mest oluyorsunuz.



Tuğba Yurt sessiz ve derinden

Şarkıları sürekli dilime dolanıyor, tüm kulüplerde çalıyor. Ve her seferinde “Bayılıyorum bu kıza” diyorum. Ve hatta her seferinde “Tabii ya Tuğba” diyorum. İnanın her çaldığında “Aşkım büyük sensin küçük” diye bağıran bu kıza bir özür borçlu olduğumu hissediyorum. Unuttuğum, es geçtiğim için. Daha yeni yazabiliyorum, çok geç hakkını teslim ediyorum. O kadar istek alıyor ki tutabilene aşk olsun. Dediğim gibi her yerde şarkıları çalıyor. Şimdi de “Yine sev yine yine öp beni, belki çok zor geriye dönmesi, en iyisi bizdik kabul etmeli” diye diye tüm kulüpleri inletiyor. Hemen ardına da 2017’de çıkardığı ‘İnceden İnceye’ bağlanıyor. Hiç bitmiyor modası şarkılarının. Yani kısacası Tuğba Yurt müzik dünyasında çok ciddi ilerliyor. Demedi demeyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR