Bu akşam SHOW TV'de sezon finalinden önceki son bölümünü izleyeceğimiz, benim de fanı olduğum ‘Çukur' dizisinin setine girdim. İdris Baba'nın evini gezip Selim Koçovalı, Sena Koçovalı, Vartolu, Celasun, Ayşe, Akşın ve Karaca'yla bol bol sohbet ettim. Tüm bu anları HT Dokun ve Youtube'dan izleyebilirsiniz...

Mesleğe başladığım yıllarda ilk hayranlığım babası Ekrem Çatay'a olmuştu. İşini titizlikle yapan, her yaptığı proje reyting rekorları kıran Ekrem Çatay elini oğlu Kerem Çatay'a verdi. Çok da iyi yaptı. Oğul Kerem Çatay, Ay Yapım'la hangi projeye imza atsa reyting rekorları kırdı. Yaptığı işler saymakla bitmez.

Ama ben size bugün müptelası olduğum ‘Çukur'dan bahsedeceğim. Çünkü Kerem'i kandırdım ve sonunda sete girmeyi başardım. Çünkü Kerem Çatay'ın set kuralları vardır. Bunun en başında sete kimsenin girmesine izin vermemek geliyor. Sette öyle titizlikle ve öyle profesyonel çalışıyorlar ki bu büyünün bozulmasını istemiyor haliyle.

Ama en son Magazin Gazeteciler Derneği gecesinde karşılaştığımda eski dostuma "Çukur fanatikliğimin farkındasın sanırım" dediğimde, Kerem "Rol vereceğim artık o kadar fan oldun" dedi. Ben de bunu fırsat bilerek "Rol istemem ama sete girmek istiyorum" dedim. Kırmadı beni ve sözünde durdu. Alaçatı'dan Bodrum'a geçtiğim bir an ansızın telefonuma Kerem'den mesaj geldi ve "Hadi yarın sete gel" dedi. Bulduğum ilk uçağa atlayıp geldim İdris Baba'nın evine. İşte setteyim.

İdris Baba'nın evinde tek başıma

Önce kimseler gelmeden set alanına ulaştım. İdris Baba'nın evinin her odasını gezdim. Sizin için HTDokun ve Youtube videosunda anlattım. Lütfen izleyin. Çok keyif alacaksınız. Daha sonra makyaj ve dinlenme odasına girdim. Orada Selim yani Öner Erkan oturuyordu. Telefonuyla ilgileniyordu, dinleniyordu set öncesi. Diğer bir köşede Ayşe ve Karaca yani Ece Yaşar ve İrem Altuğ oyunlarını çalışıyordu.

10 dakika sonra Celasun yani Kubilay Aka güler yüzü ve tüm sempatikliğiyle girdi içeriye. Herkesi öptü selam verdi. 5 dakika sonra da Sena yani Dilan Çiçek elinde bir diyet paketiyle çıka geldi. Ben "Bu zayıflıkta ne diyeti?" dedim, o da bana "Benim birçok şeye karşı alerjim var. Her şeyi yiyemiyorum. 3 gün deneyeceğim" dedi.

SETTEKİ PROFESYONELLİĞE BAYILDIM

Ve işte beklenen adam Vartolu da tüm sempatikliği ve güler yüzüyle içeriye girdi. Herkese selam verdi ve hatırlarını sordu. Bu arada güzel kız Akşın yani İlayda Alişan gelip çoktan hazırlanmıştı bile. Ekip o kadar profesyonel ki anında kıyafetler değişiyor, sahnelere giriliyor. Sette bağırma, çağırma dağınıklık asla yok. Muhabirlik yıllarında çok set takip etmiş biri olarak ‘Çukur'un setindeki profesyonelliğe bayıldım. Ekip de şahane.

‘Vartolu ve Yamaç'ın mezarlık sahnesi unutulmaz'

Selim Koçovalı, Sena Koçovalı, Vartolu, Celasun, Ayşe, Akşın ve Karaca yani Öner Erkan, Kubilay Aka, Erkan Kolçak Köstendil, Dilan Çiçek Deniz, İrem Altuğ, İlayda Alişan ve Ece Yaşar'ın sette olduğu gün oradaydım. Onları izledim.

Acayip profesyoneller. Yönetmen Sinan Öztürk'ün direktifleriyle öyle güzel ve koordine şekilde çalışıyorlar ki ‘Çukur' seti adeta bir okul. Sinan Öztürk'e "En çok hangi sahneyi unutamıyorsunuz" dedim. O da bana "Vartolu ve Yamaç'ın mezarlık sahnesi vardı. Hava soğuk ve üzerlerinden adeta tonlarca su boşaltıyorsunuz. Sahne uzun ve harika akıyor. Gıkları çıkmadı. Ama hasta olacaklar diye çok korktum. En unutamadığım sahne o" dedi.

'Medet sürprizli'

Yönetmen Sinan Öztürk'e en sürprizli karakteri de sordum. "Medet çok sürprizli oldu. Biz bile bu kadar beklemiyorduk" dedi.

'Çukur'un genç yıldızlarına sordum

Dilan Çiçek Deniz (Sena)

Ercan Kesal: Güçlü.

Perihan Savaş: Anne.

Aras Bulut İynemli: Dost.

Erkan Kolçak Köstendil: Vartolu.

Boncuk Yılmaz: Can

En unutamadığın sahne: Delirme sahnelerim. Bir de "Sena-Yamaç git" sahneleri.

İlayda Alişan (Akşın)

Ercan Kesal: Okul

Perihan Savaş: Okul

Erkan Kolçak Köstendil: Enerji

Aras Bulut İynemli: Yetenek

Kubilay Aka: Kubim.

Hangi sahne seni en çok etkiledi: İdris Baba'nın Vartolu'nun oğlu olduğunu öğrendiği sahne.

Kubilay Aka (Celasun)

Ercan Kesal:Abi, Baba, doktor, danışabileceğim biri.

Perihan Savaş: Anne.

Aras Bulut İynemli: Abi, çok seviyorum.

Erkan Kolçak Köstendil: Ekip ruhuyla bezenmiş bir oyuncu, saygılı.

Seni en zorlayan sahne: Babamın ölüm sahnesi.

En keyif aldığın sahne: Meke ile bıçaklı sahnemiz.

Ece Yaşar (Karaca)

Ercan Kesal: Her şeye hakim.

Perihan Savaş: Tek bakışla çok fazla şey anlatan.

Aras Bulut İynemli: Çalışkan, işini severek yapan.

Erkan Kolçak Köstendil: En renkli kötü adam.

En çok kiminle oynarken heyecanlanıyorsun: Perihan Abla ve Ercan Abi'yle.

'Çukur' Otizmin Farkında

'Çukur' öylesine bir dizi değil. Otizmi fark etmemizi de sağlayan çok önemli bir dizi. 11 Haziran'da sezon finali muhteşem bir geceyle Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Muhteşem bir konser olacak. Sürprizlere hazır olun. Vartolu'yu yani Erkan Kolçak Köstendil'i, Yamaç'ı yani Aras Bulut İynemli'yi, Kubilay Aka'yı yani Celasun'u, Toygar Işıklı'yı, Allame'yi, Cem Adrian'ı, Eypio"yu ve daha fazlasını sahnede izleyeceksiniz Tohum Otizm Vakfı yararına muhteşem bir gece olacak.

Özel bir teşekkür

Gazetemizin kurumsal bölümünden Ceyda ve Ay Yapım'dan Cansu bana o gün eşlik ettiler ve aynı zamanda HT Dokun ve Youtube için kameramanlığımı yaptılar. Sonsuz teşekkürler. Ve tabii fotoğraflar için Cenk ... ve ... Ne tatlısınız. Ve en büyük teşekkürler. Ay Yapım ekibine. Nasıl bir profesyonellik. Nasıl bir ekip ruhu. Özlemişim setlerde bulunmayı. Orada bulunduğum 3 saat boyunca bir saniye bile "Of" demedim. Harikasınız. Sezon finalini ben de sabırsızlıkla bekliyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR