Edis şimdiden söyleyeyim seni bu saatten sonra daha çok mıncıklayacağım, daha çok didikleyeceğim, haberin olsun. Çünkü:

-Tek şarkılık single modasının hala geçmediği dönemde çat diye yeni şarkılardan oluşan bir albüm yaptın.


-Üstelik albümde boş şarkı yok.


-Ve "Piyasaya uygun olsun, dillere dolansın, 3-5 dans edelim geçsin gitsin" dememişsin.


Bu saatten sonra işin zor. Daha çok çalışmak zorundasın. Hatta koşmaya başlama zamanı Edis. Çünkü Türk pop müziğinde özlediğimiz bir albümle çıka geldin. Oh be ne güzel şarkılar dinletiyorsun bana2 gündür. İnan nasıl özlemişim bu şarkıları. Susamışım adeta. Nasıl keyiflendim. Nasıl 90'lardaki Türk pop müzik dünyası geldi aklıma. Nasıl Tarkan'lı albümler geldi.


Bu albüm sonrası ikinci albümü de heyecanla beklemeye başlarız. O durumu yaratan bir albüm yani. Anlatmak istediğim o. Ama tabii albümdeki Edis başarısını sahnede de görme zamanı geldi. Çünkü dans etmek Edis'e yakışıyor ve gerekirse bunun için daha çok performans sergileyip çalışması gerekiyor. Yani Edis albüm iyi olsun diye nasıl zorladıysa, sahnenin de iyi olması için zorlamalı, gerekirse sabahlara kadar çalışmalı. Bu albüm bunun göstergesidir. Çünkü Türk pop müziğinde başka bir kulvara doğru yönlenmiştir bu albümle Edis, nokta.

Canlı müzik merakı Alaçatı ve Bodrum'a da sıçradı

MALUMUNUZ memlekette ciddi bir canlı müzik furyası yaşanıyor. Her yerde canlı müzik sesleri yükseliyor. Artık gece hayatının olmazsa olmazları arasına çoktan yerini aldı, sağlamlaştırdı. Ha diyeceksiniz ki "Canlı müzik her zaman vardı, hiç bitmedi ki." Evet, haklısınız. Her zaman vardı. Canlı müzik bitmez. Tükenmez ama bu kadar her mekana sıçramamıştı. Şimdi her mekana sıçrıyor.

Her mekanda bir canlı müzik yapılacak hazır olun. Mesela Bodrum'da 90'lar inanılmaz bir canlı müzik dönemi yaşanırdı. Her köşede bir ünlü şarkı söylerdi. İşte bu sene Bodrum aynen böyle olacak. Mesela Alaçatı'da canlı müzik çok fazla yaşanmamıştı. Çeşme'de evet ama köy içinde tek tük. Ama bu sene hazır olun, birçok mekanda canlı müzik başlıyor. Mesela Nişantaşı'na açılan Suare, Alaçatı'da açıyor. Momo'nun üst katı canlı müzik mekanı oluyor. Nişantaşı'nın Biber'i bu sene ilk kez Alaçatı'ya giriş yapıyor. Hareketli bir yaz bizi bekliyor.

Hem canlı müzik hem tiyatro

Uzun süredir merak ediyor ama bir türlü gidemiyordum Ataşehir'deki DasDas'a. Oyuncu Mert Fırat ve Didem Balçın'ın da ortakları arasında olduğu mekanın ön tarafında kafesi, arkada konser ve tiyatro sahnesi var Harika bir mekan yaratmışlar, gerçekten bayıldım.

Her gün bir program var. Mesela 18 Mart'ta Kenan Doğulu DasDas sahnesinde konser verecek. Fakat bu sahnede inanılmaz güzel oyunlar da sergileniyor. Mesela Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın'ın oynadığı 'Joseph K.'. 13 Mart'ta da Rıza Kocaoğlu'nun oynadığı 'Ormanlardan Hemen Önceki Gece' sahnelenecek. Ajandanıza ekleyin derim. İkisi de kaçmaz oyunlar. Yani kısacası DasDas sahnesi sanat için çok iyi bir yatırım olmuş.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR