-Bu yılbaşı gecesi insanlar daha çok eğlenmek istiyordu.


-Sokağa çıkmaya korkuyor ama çıkmaktan da geri durmuyorlardı.


-Çok eski yılbaşı gecelerinde olduğu gibi daha özgür, daha güvenli bir şekilde sabahlara kadar eğlenmek istiyorlardı.


-Ekranda daha çok sanatçı, ünlü görmek daha çok eğlence programları olsun istiyorlardı.




Kapalı yollar tedirginlik yarattı




Taksim, Nişantaşı gibi yerlerde yollar kilitti. Çünkü kapalıydı. Her iki adım başı polis kontrol güçleri herkesi didik didik aradı. Tamam bizim güvenliğimiz, "İyi bir şey" diyoruz ama bu da insanda ciddi tramvaya yol açıyor. O gün bunu bir kez daha anladım. Çünkü birçok kişi:




-Kesin bir şey var bize söylemiyorlar.


-Böyle ciddi bir kontrol ben daha önce görmedim.


-Kesin bir şey olacak biz evden çıkmayalım istiyorlar.


-Yok yok bir şey olacak. Bu nasıl kontrol böyle demeye başladı.




Gerçekten yollar öyle bir çember altına alındı ki tedirgin olmayan, rahat olan insanı bile tedirgin edecek türdendi. Birçok kişi son dakika rezervasyon yaptırdıkları mekanları arayıp iptal etti ve evlerinden çıkmadı. Ama buna inat çıkanlar da yok değildi. Hatta İstanbul dışından gelip İstanbul eğlencesi arayan da fazlaydı.




Kumkapı coşkusu




Bir dönemin Kumkapı'sını hatırlayan var mı? Yeni nesil hiç ama hiç hatırlamaz, bilmez ama eğlence hayatının nabzı Kumkapı'da atardı. Ciddi bir eğlence hayatı vardı Kumkapı'da. Çok uzun süredir Kumkapı'nın önünden geçmiyorum. Hatta hiçbir buluşmayı orada organize etmek aklımıza gelmiyor ki eskiden çok gelirdi. Yeni yılın ilk günü haberleri izlerken, ciddi bir Kumkapı eğlencesi gösterdiler bize. Şaşırdım ama "Bir yerler tutsak ama bazı unutulan yerlerde eğlence tam gaz" diye umutlandım da. İçim bir kez daha yeşerdi.




Mesaj açık ve net




YENİ yılın ilk günü sosyal medyanın en olaylı konusu Madonna'nın kızı Lourdes Leon'un koltukaltı tüyleriydi. Ve mesajı açık ve netti:




-Ben kraliçe Madonna'nın kızıyım, siz kendi derdinize yanın.


-Koltukaltı tüyü de neymiş? İstersem bütün vücudum tüylerle dolu gezerim, bana bir şey olmaz.


-Madonna'nın kızı olduğum için her türlü giderim var. Tekrar ediyorum siz kendi derdinize yanın.


-Benim Madonna'nın kızı olduğumla ilgileniyorlar. Koltukaltı tüylerimle değil. Nokta.




Bu moda çoktan başladı




Önceki gün Ahmet Hakan, Yaşar Alptekin'in kendisine umreden gönderdiği Kabe manzaralı fotoğrafı paylaşıp "Bir moda başlayabilir" demiş. Ah Ahmet Hakan ah! Bu moda çoktan başladı, çığ gibi büyüyor.


Çok uzun zamandır ünlüsü ünsüzü, dua ettiği kişinin adını yazıp fotoğraf çekip paylaşıyor. Dua edilen kişi de bunu yeniden paylaşıyor. Sadece bu fotoğraflarla da kalmıyor. Kabe'de boy boy fotoğraf çekip Instagram'a koyuyorlar. Her anını, her dakikasını. Hatta namaz kılarken, dua ederken bile başka birilerine görüntüsünü çektirip sosyal medya hesabından paylaşan var.

Günah değil mi? Bu doğru bir hareket mi? Umre ya hac görevimiz. Ama bunu göze sokmak da neyin nesi? Ben şu magazinci aklımla anlamıyor olabilirim. Tabii klasik biz magazinciler bir şey bilmiyor olabiliriz. O yüzden siz bizi bir aydınlatıverin Ahmet Hakan.

-Bu neyin kafası?


-Bu neyin modası?


-Bu neyin gösterişi?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR