Hala ve hala bizde öpüşme, sevişme, yatağa girme, soyunma sahneleri en dikkat çekeni, en beğenileni, en "Aaaaa gördün mü öpüştüler" deneni. Bu hafta her yerde büyük puntolarla, büyük cümlelerle, büyük laflarla "Öpüş-tü-lerrrrrr koşun a dostlar öpüştülerrrrrr" haberi vardı. Bu haftanın öpüşenleri 'Fi'de Serenay Sarıkaya ile Ozan Güven ve 'Mutluluk Zamanı'nda Elçin Sangu ile Barış Arduç'tu. Bitmiyor bu "Aaaa bak öpüştüler" olayı ve daha da bitmeyecek. Çünkü bizim ülkemiz yüzdeye vurursak hala küçük bir öpüşmeyi olay yapıyor. Hatta ve hatta gizli gizli izliyor. Sokakta öpüşeni sevmiyor ama ekranda öpüşene bayılıyor. İzliyor öpüşeni, sevişeni. Soranlara da "Asla izlemem" diyor. O zaman kendilerine Ahmet Kaya'nın sesinden "Bu ne yaman çelişki anne" diye sesleniyorum.




Burası uçak, öpme kardeşim!




Bakmayın öpüşme sahnelerinin bu kadar tık aldığına, aslında hiç ama hiç tahammülümüz yok öpüşmelere. Yani sokakta, normal hayatta. Birilerini öpüşürken görünce hemen "Hiştt", "Hoşştt", "Ayıp kardeşim ayıp" demeye başlar bizim ahali. Kimisi de "Olan var, olmayan var" diye söylenir. Yani sevmiyor kimse öpüşmeleri. Ama gizli gizli izler o ayrı. Yani bakın ciddiye alın söylediğimi. Gerçekten büyük sorun var bu öpüşmeyle ilgili memlekette. Oysa ki öpüşme sevgi gösterisidir. Yani sevgide ciddi sorunlarımız var diyorum. Sesim geliyor mu?




Bakın daha çok yeni bir olay yaşanmış mesela. Daha önceki gün saat 10.20'de İstanbul-Bodrum seferinde üstelik. Uçakta Merve Tulunay eşi Mehmet Tulunay'ı yanağından öpmüş. Yani kayıtlarda böyle. Sadece yanaktan öpme var. Hemen yan tarafta oturan Hamit C. (şiddete meyilli kişinin soyadı açıkça yazılmamış) ve ailesi öpüşen çifte "Kadını nasıl öpersin? Burası uçak. Herkesin içinde olmaz böyle şeyler" diye uyarınca olay başlamış. Uçak karışmış. (Ben olsam ben de o adamla aynı uçakta uçmak istemezdim.Mazalllah sevgisizlikten uçak düşer filan.) Haliyle herkes "İnsin bu sevgisiz adam" diye bağırıyor. Kayıtları var, uçaktaki insanlar çekmiş. Pilot tam kalkarken uçağı durdurmuş. Neyse mevzu yatışmış tabii. Öpüşmeye razı gelmeyen adam özür dilemiş. Eğer dilemese uçak kalkmayacak, gidemeyecekler. Gidecekleri yere gitmek için "Öpüşmeyin" diye uyardığı insandan özür diliyor.




Büyük sevgisizlik




Bana göre öpüşmek sevgi gösterisidir. Ben annemi ve babamı daha çok öpmeye başladım mesela. Belki çocukken bile bu kadar öpmüyordum. Sarıla sarıla, kocaman öpüyorum. Sevgilimi öpüyorum, arkadaşlarımı daha bir içten öpüyorum. Yaşadığımız en ufacık sevimsizlik olaylarında daha bir sarılıyorum, öpüyorum sevdiğim insanları. Acaba o uçaktaki beyle karısı öpüşmeden mi çocuk yaptılar? Öpüşmeden dünyaya gelen çocuk sevgisiz olmaz mı? Keşke milletin namus bekçiliğini yapacaklarına aileleriyle gülüşseydiler, öpüşseydiler, sarılsaydılar. Kulaklarında güzel bir müzikle güzel bir yolculuk yapmayı hedefleseydiler.




Size şarkıyla geliyorum




Haftaya kafayı sevişme ve öpüşmeye takmışlara güzel şarkılar armağan ederek başlayalım diyorum. Buyurun size gelsin. Size akıllara kazınmış 3 şarkı:




1-Ahmet Kaya'dan 'Kum Gibi'. (Şehirlere bombalar yağardı her gece biz durmadan sevişirdik.)




2-Sıla'dan 'Sevişmeden Uyumayalım'. (Söze gerek var mı?)




3. 'Yıldızların Altında'. (Sevişmek ah ne hoştur yıldızların altında.)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR