Aylar önce Gaziantep'e gitmiş ve aşık olmuştum. Ve işte Özmen Ailesi'yle de orada tanıştım. Şebnem Ercantürk ve Murat Özalp'ın proje danışmanlığı yaptığı Hışvahan'ı görmek için. Muhteşem bir konak. Orayı yeniden hayata geçirip Gaziantep'e muhteşem bir güzellik sunmuşlar. Kısa süre içinde ünü yurtdışına dahi taşmış. Misafiri çok Hışvahan'ın. Oralara giderseniz aklınızdan olsun.




Gaziantep sonrası sık sık buluştuk Özmen Ailesi'yle. En son da Antalya'da (TÜGİT) Genç İş Adamları Derneği'nin gecesinde. İşadamı Erhan Özmen aynı zamanda derneğin kurucu üyesi. Eşi Mine Özmen'de birçok sosyal sorumluluk yürüten derneklerin de faaliyetlerini sürdürüyor. İşte bu aile yine Gaziantep'in köklü bir ailesi olan Develi'ye dünür oldu. Ben kız tarafıydım ama diğer taraftan erkek tarafından da sayılırım. Zaten ikilinin ilk kınasını da Gaziantep Hışvahan'da yakmıştık.




Bol bakanlı, belediye başkanlı, milletvekilli bir şahit ordusu ile İpek Özmen ve Ali Develi Çırağan Sarayı'nda hayat boyu aynı yastıkta kocamak için ilk adımı attılar. Düğün günü tempo 09.00'da başladı. Nuri Develi'nin başı çektiği bir konvoyla kız alma seremonisi yaşandı. Ve gün boyu devam etti. Son günlerde gördüğüm en güzel düğündü. Bir ömür boyu mutlu olsunlar.




Yeni bir durak: Sırçacı 14




Ben gurme değilim. Öyle bir iddiam da yok. Ama ara ara sizinle keşfettiğim yerleri ve lezzetleri paylaşıyorum biliyorsunuz. Uzun süredir de Sırçacı 14'i keşfedecektim bir türlü sıra gelmedi. Hazır Gaziantep düğününden bahsetmişken anlatmadan olmaz. Zaten mekanın sahibi gelin kızımız İpek Özmen. Eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşip Yeniköy'de bu mekanı açmış. Özel davetler, doğum günleri ve özellikle de son yılların en moda etkinliği babyshower yapılıyor. Sırçacı 14'de Gaziantep lezzetleri de yok sanmayın. Gaziantep'in meşhur olmuş birçok lezzeti var. Mesela özellikle meşhur katmer tatlısı Gaziantep'ten geliyor. Aklınızda olsun.




Tuhaf mevzular




Nusret'in tuz dökme mevzusu bizi aştı, dünyaya taştı. Ve mutfakta yemek yapan, masaya et getiren bir tuz dökme işlemi yapıyor ki sormayın bitmiyor, bitmiyor. Milletteki tuz dökme aşkı kabardı maşallah. Sosyal medyada da bu konuda görüntüler hız kesmeden devam ediyor. Ve hal böyle olunca da Nusret'in mekanları dolup taşıyor. İki gün önce yine geçtim, Etiler'de kuyruk vardı.




Özellikle bu tuz dökme olayından sonra daha çok sıraya giriyor insanlar Nusret'i görmek için ama biraz hayal artık. Çünkü kendisi şu sıralar Colombia'da film çekiyor. Meşhur artık Nusret ve sinema filmlerinde oynamaya başladı. Artık herkesle tokalaştığı, sonra "Bay bay" dediği, eti dövüp size yedirdiği ellerini çok sık göremeyeceksiniz. Özellikle Nusret için gidenlerin aklında olsun.




Podyumda Fatih




Bu kez Mercedes Benz Fashion Week'e katılamadım. Tabii ki nedenlerim var. Ama sıralamanın bir anlamı yok. Çünkü önemli olan devam etmesi, sürmesi, iptal edilmemesi. Her modacının eskisi gibi koşarak, şevkle moda haftasına katılması. İnanın şu an tek istediğim bu. Güzel projeler devam etsin, bitmesin. Neyse efendim gidemedim ama sosyal medyadan bol bol izledim defileleri. Özellikle Fatih Ürek'in podyuma çıktığı Deniz Berdan defilesini. Fatih kendi gibiydi, olduğu gibi. Kilolar da gidince ayrı bir güven geldi tabii. Farklı bir renk katmıştı rengi bol olan defileye.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR