BU senenin en çok konuşulan isimlerden biri de Hakan Sabancı malum. Geçen hafta Hadise'yle yakalandı. Didem Soydan'la adı anıldı. Hatta ben de "Didem mi Hadise mi?" diye yazdım. Çünkü geçen 10 gün içinde ikisiyle de görüşüyordu. Cumartesi gecesi Cihangir Hazine'de karşılaştık Hakan'la. Lafı hiç dolandırmadan "Hakan kalbinde kim var, hangisi var, kalbin boş mu dolu mu?" diye sordum.

O da direkt "Boş değil bomboş" dedi. Onun kalbi şu ara aşk anlamında boş olabilir ama etrafında sürekli kadın var. Çünkü kadınlar Hakan'ı boş değil yalnız bırakmak istemiyor. O gecede biri bir kolundan, diğeri bir kolundan çekiştiriyordu Hakan Sabancı'yı. Şimdi Hakan "Boş" diyerek etrafındaki tüm kadınlara yalnız, özgür öylece takılmak istediği mesajı veriyor ama benim duyduğum Hadise ve Didem Soydan, Hakan'ın kalbini boş bırakmak istemiyor. Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak.

Sen söyle Cenk, hep söyle

CENK Eren'i sahnede kaç kez izledim hatırlamıyorum artık sayının ucu kaçtı. Bir dönem repertuvarını ezberlemiştim. O kadar çok izlemişim. Ama bıktırmıyor, sıkmıyor, eğlendiriyor. Hakkını veriyor sahnenin. Tabii ses olmasa sahne de bir yere kadar. Yıllarca sahnede olmak, müşteriye bıktırmadan izletmek o kadar kolay değil. Ben 20 senesine tanıklık ettim. Ondan öncesini bilmem.

Cenk Eren "Sahne var ama ses de var" dercesine geçen sene çıkardığı Tanju Okan albümü sonrası bu sene de Ferdi Özbeğen şarkılarıyla taçlandırdı durumu. 2 ustanın eserlerini yorumlamak çok zordur ve eleştiriye de acayip acıktır. O işte tüm bu riskleri göze alarak kendini, sesini, yorumu da ortaya koydu ve başarılı çıktı. Şafak Karaman ile ortak yapımcılık yaptığı bu albümde ünlü mimar Mahmut Anlar'ın GeolD ve ekibi ile çalıştı Cenk. Çok titizlendi, çok masraf yaptı ama değdi. Ayrıca 10 kilo verdi. Helal Cenk. Sen hep şarkı söyle, hep!

Gövdesi küçük, sesi büyük

CUMA günü Opera'da izledim Derya Uluğ'u. Daha ortada 'Okyanus' filan yoktu. Daha müzik listelerini altüst etmemişti, kimseler tanımıyordu, 2 sene önce dinleyip yazmıştım. Derya'nın sesi sahnesi çok iyidir zaten bunu artık herkes biliyor. O zamandan bu zamana tek değişen acayip kilo vermiş. Daha da güzelleşmiş ve sahnede gerçekten çok iyi. Sesi, yorumu çok güzel. Şarkı seçimleri iyi. Şimdi yeni klibini de çekiyormuş. Haydi hayırlısı. Müzik dünyasında daha önümüzdeki zamanlarda Derya'nın adını çok duyarız çok.

Cuma-cumartesi İstanbul raporu

-Mekanlar tıklım tıklım. Her yer kalabalık. Cihangir, Nişantaşı, Bebek, Asmalımescit'te ciddi bir yoğunluk vardı. Gece trafiği yaşandı. Son zamanlarda yaşanan sıkıntılı günlerde özellikle gece hayatı çok ciddi etkilenmişti. Bu hafta insanların mekanları doldurması gece hayatında para kazananlar için ciddi moral oldu.

-Cihangir Hazine'de Cuma Yol Project, Cumartesi Özay sahneye çıktı. Cuma Sinan Engin'i ailesiyle yemekte gördüm. Diğer bir masada Mehmet Mutlu, Selhan Aloğlu, Ralf Tezman ekibi eğleniyordu. Cumartesi gecesi ise Hakan Sabancı ve arkadaşları Özay Bakır'da eğleniyordu.

-Harbiye Klein'a hem cuma hem de cumartesi gittim. 2 gecede de kalabalıktı. Kerem Sabancı bir köşede müzisyen Erdem Kınay bir başka köşede arkadaşlarıyla eğleniyordu. Mekanın ortaklarından İsmail Alper her yere her köşeye hakim. Geçen sene Klein'de tuvalette bir mevzu olmuştu hatırlarsanız. Artık mekanın tuvaletinde bir kadın koruma duruyor ve her türlü kavgaya, huzursuzluğa karşı önlem alıyor. Bence harika bir uygulama. Malum tuvaletlerde çok olay oluyor.

-Akmerkez We Public'te, Asmalımescit'in 5 Coctails-More'u bir parti düzenledi. Partiye gelenler arasında Bedük ve Ayşe Hatun Önal da vardı. Ayşe önümüzdeki günlerde bir albüm çıkarmaya hazırlanıyor. Detaylar önümüzdeki günlerde köşede olacak. Bedük de prodüktörlüğünü kendisinin yaptığı 18 yaşındaki 2 gençten oluşan bir grup çıkarmaya hazırlanıyormuş.

-Asmalımescit Opera'da Ayşe Özyılmazel ve söz yazarı İsra Gülümser eğlendi. Ayşe Özyılmazel'le bir ara tuvalete gittik. Tuvalette şarkı söylüyordu. Ben "Banyo yaparken şarkı söyler misin Ayşe?" dedim. "Evet" dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR