Bir sene olacak ustayı kaybedeli. Hâlâ bir mezarı bile yapılmamış. Bunu, oyuncu Ahmet Çevik’in Facebook sayfasına koyduğu fotoğraflarda gördüm. Ahmet Çevik bir hafta önce Levent Kırca, Nejat Uygur, Sümer Tilmaç, Kemal Sunal ve Vedat Türkali’nin mezarlarını ziyaret etmiş. Levent Kırca’nınki hariç diğerleri mis gibi. Sadece Levent Kırca’nın mezarı öksüz duruyor. Çok üzüldüm. Oya Aydoğan’ı kaybettiğimiz günden beri ziyaretine gidiyorum. Oğlu Gurur Aydoğan bir an bile elini çekmemiş. Çiçek bahçesi gibi her gittiğimde. Mezar taşı da yapılmış mis gibi. Ama Levent Usta’nın mezarı bana çok öksüz geldi. Zaten birçok kişi de Ahmet Çevik’in fotoğrafının altına yorumlar yapmış. Hatta duyduğum kadarıyla birçok işadamı kendisini arayıp “Biz yapalım” teklifinde bulunmuş. Bu arada 11 Ekim ustanın doğum günü, 12 Ekim de ölüm yıldönümü. Keşke o güne yetişse, ne güzel olur.

Ebru-Reza boşanması Brad-Angelina’yı geçer

Tam da Habertürk TV’de HT MASA yayınındaydık. Canlı yayın başladıktan 15 dakika sonra Habertürk TV Haber Müdürü Sorel Dağıstanlı’dan Reza Zarrab’ın, eşi Ebru Gündeş’in kendisine baskı uyguladığını ve sıkıntılı sürece rağmen boşanma kararı aldığını açıklayan bir basın açıklaması geldi. Biz de tam o an ‘yüzyılın boşanması’ diye Brad Pitt-Angelina Jolie boşanmasını konuşacaktık. Ama tabii Reza Zarrab ve Ebru Gündeş’in boşanması her şeyin üstüne geçti. Brad Pitt-Angelina Jolie boşanmasını geçti. Reza Zarrab istemeye istemeye, içinde bulunduğu zorlu şartlara rağmen eşi Ebru Gündeş’in kendisine baskı uyguladığını söyleyerek boşanacağını açıklıyor. O dakikalarda Ebru Gündeş kırmızı tuvaletiyle bir düğünde şarkı söylüyor. Hayat böyle bir şey. Ebru Gündeş’in güzel bir sesi ve yorumu var. Ve tanıdığım en akıllı kadınlardan.


Bu krizi de çok iyi yönetecektir. Ama tabii bu böyle “Hadi o zaman güle güle” boşanması da olmayacaktır. Bir bir daha iki.

Bravo Cem

İlk sahneye çıktığında izleyememiştim Cem Belevi’yi. Ama yoğun istek olunca bu cuma denk geldi, Opera’da canlı canlı izledim. Neredeyse iki saat sahnede kaldı. Sıfır kapris. İnanılmaz rahat. Ve çok güzel bir enerjisi var. Edis’ten de söyledi, Tarkan’dan da. Volkan Konak’tan da Mirkelam’dan da. Hatta bir ara gitarını eline aldı canlı performans sergiledi. “Orkestra yok, söyleyemem”, “Dört şarkı söyledim yeter anlaşmam bu kadar giderim” kaprisi yok. İnanılmaz başarılıydı. Şimdi diyeceksiniz ki “Neden şaşırdın bu kadar?” Şaşırmam çok normal. Daha dün müzik dünyasına giriş yapmış bir şarkıyla ünlenmiş, böyle gece kulüplerinde elinde mikrofon playback yapan yeni yetmelerin kaprislerini bildiğim için şaşırdım. Playback ile kendini Tarkan, Ajda Pekkan zanneden o kadar çok ki. O yüzden Cem Belevi beni şaşırttı. Onu gerçekten ayakta alkışlıyorum. Tam da olması gerektiği gibiydi. İnşallah Cem’in bu performansı yeni nesil şarkıcı arkadaşlarına da örnek olur. Bravo Cem, devam.

Siz Uyurken

- Geçen sene yaşanan iki kızın tuvalete girme krizinden sonra artık Klein tuvaletinde bir kadın görevli var. Bence çok doğru bir uygulama olmuş. Keşke müsait olsa da her tuvalette böyle olsa. Çünkü bazı mekânların kadınlar tuvaleti gerçekten korkunç ve savaş alanı gibi oluyor.

- Aztek'te barın içinde bir adam tek başına oynuyor. Mavi gömleğiyle dikkat çekiyor. Sonra kendi kendine dönüyor, içki seçiyor, bardağına içki dolduruyor. Zannedersiniz ki kendi evinin barında öyle takılıyor. Herkesten bağımsız. İşte Aztek böyle tuhaf insanların mekânı. Yanında tek başına bir kadın da mantı yiyip viski içiyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR