Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül'ün düğün dansları hâlâ konuşuluyor. O bitmeden Eda Özerkan ve Timur Acar'dan bir düğün dansı geldi. İzlemeyenleriniz için şöyle kısa ve net özet geçeyim, bir kere klasik bilinen dansı unutun. "Aman kim ne der" laflarını da unutun. Hele hele İrem Derici'nin ‘Kalbimin Tek Sahibi' şarkısıyla dans etmeyi tamamen unutun. Öyle bir şey değil. Tam da yüreğinizden geldiği gibi. Bol delirmeli, kudurmalı, aklınızdaki gibi, kendiniz gibi, hissettiğiniz gibi, mutlu olduğunuz gibi bir düğün dansı. Ben sevdim. Başkalarını mutlu etmek için değil kendileri için düğün yaptıklarından sevdim. Malum millet hep başkaları için yapar ya şu düğünleri. O yüzden darısı yeni gelin ve damatların başına. Darısı eğlenmek için düğün yapanların başına.




Spor, sanat ve çocukları düşünen otel




Geçen haftalarda da yazmıştım. Artık tatilde spor olmazsa olmazlar arasında. İnsanlar artık "Sabahlara kadar eğleneyim, akşama kadar yatayım" dönemini kapattı. Eğlenen insanlar ne olursa olsun spora zaman ayırıyor. Yürüyor, yüzüyor, koşuyor ya da bisiklete biniyor. Türkiye ya da yurtdışı fark etmez, kaldığım otelin kapısında bisikletleri de görünsem havalara uçuyorum. Şehrin göbeğinde trafikte bisiklet kullanamayan ben tatilde bisiklet görünce dört elle sarılıyorum. Daha önce de bahsetmiştim, Yalıkavak Avantgarde Collection hem bunu düşünmüş hem de çocukları. Kapısının önünde bisikletler, yemek bölümünde çocuklar için küçük sevimli bir masa var. Büyük bir otel değil burası. Sevimli, küçük butik bir yer. Duvarlarında sanatçıların resimleri. Beğendiklerinizi satın alıyorsunuz. Böyle birkaç otel daha var Bodrum'da ama işte o kadar. Birkaç tane çok değil. O yüzden kıymetli benim için. Cumartesi akşamı şeflerin düellosu vardı otelde. La Cucina Italiana ve otelin 7 yıllık şefi Ulaş Morkoç ile konuk şef Christopher James Maxwell, Vietnam mutfağına ego dokunuşu yaptı. Keyifli bir akşamdı, daha çok tekrarlanmalı.




'Darbe oldu diye yeniden geldim'




Şimdi size çok önemli, gerçek bir olay anlatacağım. Üç gün önce yaşanmış. Geçen hafta tatilini yapıp ülkesine dönen İngiliz turist darbe sonrasında yeniden aynı otele gelip, "Ben bu ülkeyi çok seviyorum. Destek olmaya geldim" demiş. Bunu yapan bir İngiliz. Otel sahibi arkadaşım "Ağustos ayı için tatillerini iptal edenler var evet ama yeni rezervasyonlar da geliyor" deyip bu İngiliz hanımından bahsetti. Tam bir Türk aşığı olduğunu ve tatilini bitirdiği halde darbe sonrasında destek olmak için sevdiği Türkiye'ye koştuğunu. İnanın ülkemiz bir cennet. Bunu tüm dünya biliyor. Bildikleri için bizi ayırmak, bölmek niyetleri. Allaha çok şükür ki tam da zamanında kenetlendik ve birleştik.




Bodrum'da olan, biten, konuşulan




-Hiç içimden çıkmak gelmiyor.




-Mekânlar çok boş aslında kuru kalabalık var.




-Ağustos ayı için birçok kişi rezervasyonlarını iptal etti.




-Çalışmak zorundayız. Bugün konserlere başlıyoruz.




-İşler yavaş yavaş açılmaya başladı.




-Çok moralim bozuk. İstanbul'a gittim hemen. Burada otel ne olmuş, ne olacak umurumda değil. Böyle giderse batarız o ayrı.




-Bu sene çok işletme iflas edecek.




-Yeni açılan beach'ler çok kötü. Bu sene hiç iş yapamadılar. Bomboş.




HT Masa ne zaman başlayacak?




Tam da "Oh be ne güzel, ne kaliteli olmuş" telefonları almıştık. Tam da "Harika olmuş geç bile kalmışsınız" yorumlarına maruz kalmıştık. Tam da "Süper bayıldık" iltifatlarına nail olmuştuk. Ama başladıktan kısa bir süre sonra ‘kara Cuma' yaşandı. Ülkemiz berbat bir virajdan döndü çok şükür. Bizler dahil ülkede herkes darbenin detaylarını merak ediyor ve öğrenmek istiyor. O yüzden haber programlarından gözümüzü ayıramıyoruz. Habertürk detaylı darbe haberleri ile bizi aydınlatmaya devam ediyor. Önce her detay bir ortaya çıksın. Biz zaten yakın zamanda yeniden HT Masa ile Habertürk ekranında oluruz. O yüzden güzel günlerde yeniden görüşmek üzere diyelim. Soranlara toplu yanıtımız olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR