Her sene geliyorum. Bu yıl da kaçırmadım 7. Alaçatı Ot Festivali'ni. Ama hemen şunu söyleyebilirim ki bu yıl en kalabalık festivallerden biri oldu. Alaçatı'ya yakın yerlerden ziyade çok uzak yerlerden günübirlik gelen insanlar oldu. Cumartesi günü kalabalık tavan yaptı, Alaçatı sokaklarında adım atılacak yer kalmamıştı. Festivalden güzel kareleri ve tabii HT Dokun farkı ile görüntüleri izleyin derim.




-Ev hanımları yaptıkları börekleri, gözlemeleri, dolmaları festival boyunca sattılar. Genellikle porsiyonlar 5 TL'den satıldı.




-Bu yıl festivalin bence en belirgin olayı papatya taçlarıydı. Herkesin kafasında bu taçlardan vardı. Hanımlar gün boyu taç hazırladılar. Tanesi 5 TL'den satılıyordu.




-Alaçatı'da ciddi trafik olduğu için birçok kişi otomobilini uzak yerlere park edip saatlerce yürümek zorunda kaldılar.




- Denizli'den 40 otobüs dolusu insan geldi Alaçatı Ot Festivali'ne.




-Diva Dergisi her sene olduğu gibi bu sene de en çok etkinlik yapan dergi oldu. Genel Yayın yönetmeni Pakize Sükan her işin başındaydı




-Ayşe Tolga, Viento Otel'de kitabını imzaladı ve kadınlarla sohbet etti.




Bu yıl Alaçatı tatilcilerini neler bekliyor?




Üzülerek söylüyorum çok değişiklik var. Hem de öyle böyle değil. O bildiğiniz Alaçatı biraz el değiştiriyor. İnsanların kafası karışık. Hangi işletmeciyle konuşsam bu sene nasıl geçecek belli değil diyor. Sıkıntılar yok değil. Birçok yeni yer açılmış ama henüz hiçbirinin kimliği oturmuş değil. Eskiden sabahlara kadar Alaçatı Port'un mekânlarında eğlenen tatilcilere kötü haber: Tüm mekânlar kapanmış. Yani sabaha kadar müzik yapan, eller havaya mekanlarından bahsediyorum. Onun dışında kebap, balık derken Port tamamen yemek bölgesi olacak gibi gözüküyor.




ALAÇATI KEBAP KOKACAK




Alaçatı'da birçok mekân Ege mutfağıdır. Yani zeytinyağlılarla dolup taşar. Ve sırf bu yüzden birçok tatilci Alaçatı'ya gelir. Ancak bu sene kebap kokusu saracak Alaçatı'yı. Neden mi? Tren, Aya Yorgi Marrakesh'in yerine taşındı. Tren'in olduğu yer kebapçı olacak. Alaçatı merkezdeki Curcuna Otel'in içine de Adana İl Sınırı geliyor. Hacı Memiş'te Kurabiye Otel'in karşısında bir kuzu çevirmeci açılmış. Festival sırasında herkes burası için "Ne alaka" diye soruyordu. Bildiğiniz kuzu çevrilecek.




Esnaf'ın duvar resmi meşhur oldu




Daha önce de bahsetmiştim, hatır, gönül, dost işi yapmam, yazmam. Ama dostlar Alaçatı'da Esnaf diye bir yer açtı. İlk günden de müdavilerini yarattı. Bu sene adını çok duyacaksınız. Birincisi yemekleri güzel, ikincisi duvarında sokak sanatçısı Erdem Yalçın'ın yaptığı bir resim var. Herkes onun fotoğrafını çekmek için mutlaka duruyor önünde. Esnaf ilk kez ot festivali kapsamında kapılarını açtı. Eksikleri var tabii ama telafi edilirse en dikkat çeken mekân listesinde yerini alır.




Alaçatı notları




-Emre Altuğ otelini La Maison'a devretti. Yanında bulunan mekân kapandı.




-Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika, Şerefe'ye ortak oldu.




-Otto geçen sezon kapanan Propaganda'nın yerine konuşlanacak.




-Ot Festivali kapsamında insanlar eğlenmek için Cura, House 44 ve Köyün Delisi'ni tercih etti.




-Cura çok kalabalık, güzel müzik yapıyor ama bence servis konusunda sınıfta kalır. Su istiyorsunuz "Su kalmadı" yanıtı geliyor. Bir saat garson arıyorsunuz. Biri yanınıza gelip "Bir şey içer misiniz?" demiyor. Tek güzel yanı müzik ve karşılama. Böyle giderse Cura kısa sürede parlayıp yıldızı sönen şöhretlere benzer.




-Köyün Delisi geçen sene kendini ispat etti ve müdavimlerini yarattı. Cumartesi DJ kabininde Funky C vardı, sabaha kadar coşturdu.




-Ben gitmedim ama giden herkesten "House 44'e giremedik" cümlesini duydum. Hayır böyle yaparak meşhur olmaya çalışıyorlarsa yanlış yapıyorlar. Zaten küçücük yer. Giden kişiler belli, yaz yoğunluğu yok. Yani kimi almadılar, neden geri çevirdiler daha bu mevsimde belli değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR