Yaz geliyor herkes oradan oraya savruluyor. Kim ne yiyor ne içiyor, nerede spora gidiyor öyle bir karmaşa var ki Snapchat ve Instagram karmaşadan geçilmiyor. Herkes ne yaptığını, ne yediğini, nasıl spor yaptığını göstere göstere bir hal oldu. Yaşam koçları yaptıkları yemekleri, zayıflatmaya çalıştıkları kadınları gösterdikçe gösteriyor. Gına geldi. Ama yapacak bir şey yok. Millet yaz geliyor diye çıldırmış durumda.

1-Ye-iç-kilo al.

2-Yeme-içme-kilo alma.

Diye diye kafalar karışık durumda. Ne tuhaf değil mi? Delireceğiz ama yapacak bir şey yok. İkinci yolu seçenler çoğunlukta. Ama birinci yola sapmaya hazır, "Aman bir kereden ne olacak canım" diye sıkı diyeti bozmaya niyetlenenler de az değil. Allah yardımcımız olsun diyor yaşam koçlarına tabana kuvvet diyoruz.

21 gün nedir ki canım?

BİLİYORSUNUZ bizim memlekette biri bir şey yaptığı zaman hemen diğerleri peşine takılır. Şimdi de bir 21 modası başladı. Yani 21 gün bir şeyi söylersen, uygularsan o beynine kazınır ve bir daha o eski alışkanlığına dönmezsin gibi bir algı var. Bunun kitapları da çok yapıldı. Ben de çok okudum. Yazın özellikle bu 21 kitaplarını okuyarak geçti hayatım. Şimdi Eliz Sakuçoğlu da 21 günde sağlıklı yaşamın sırlarını vermeye başladı. Ben üç sene önce Özlem Kunduracı ve Burçak Avcı'dan duymuştum bu 21 olayını. İnsanları hafifletmek üzerine bir hedefleri vardı. Uzun uzun incelemiştim kendilerini ama pek gözüm yememişti. Düşünün 21 gün için bile üşendim bir şeyleri yapmak için. Oysa ki 21 gün nedir ki? Tabii o üç sene önceydi. Şimdi farklı. Bir ay önce çaldım kapılarını. Enerji dolu iki insan. Sizden sadece kilolarınızı istiyorlar. Ve size direne direne alıyorlar. Kendilerine BO diyorlar. İsimlerinin baş harfleri ama diyet esnasında ben de kendilerine sık sık ‘bööööö' demedim dersem yalan olur. BO kızları sizi alıyor, sarmalıyor, bırakmıyor. Bir uykuya dalınca rahatsın Allah'a şükür. Nereye gitsen ne yapsan didikliyorlar. Bineceğin uçağa bile müdahale ediyorlar. Bilet numaranı alıp hemen arıyorlar ve yemeğinle ilgili bilgiler veriyorlar. Gideceğin restoranı arayıp mönüsüne bakıp senin siparişini veriyorlar. Delirmişler anlayacağınız. Ama başardılar. Benim iki senedir yapamadığımı bana yaptırdılar. Tartının inadını kırdılar. Şimdi hedef on yıl öncesi. Çok az kaldı. Yaz gelirken yardım istiyorsanız bu kızlara bir "BO" deyin derim.

Sağlık demişken

SNAPCHAT ve Instagram'ın bir diğer çılgını da Ayşe Tolga. Aman Allah'ım sağlıklı yaşamdan öldürecek bizi. Yazıyor, çiziyor, pişiriyor. Asla ödün vermiyor. Gram gram seçiyor yediklerini. Koşuyor, atlıyor, zıplıyor. Şimdi de ‘İyilik Sende' dedi ve kitabını çıkardı. Tüm iyilik reçetelerini bu kitaba sığdırdı. Amacı herkesi iyileştirmek. Aman Ayşe inşallah hayatım. İyileşmeye ciddi ihtiyacımız var.

Patronca

GAZETECİ Demet Cengiz yazdı ‘Patronca'yı. Patronların dünyasını merak ediyorsanız ve tabii nasıl patron olabildiklerini, alıp okuyun derim. Bu kitapta en tepe patronlar var. Yani Bülent Eczacıbaşı, Hüsnü Özyeğin, Cem Boyner, Leyla Alaton, Mustafa Taviloğlu, Demet Sabancı Çetindoğan ve daha fazlası. Farklı sektörlerde başarılı olmuş 50 isim. Hem başarının sırrı hem de bilinmeyen yönleri var. Enteresan gerçekten. Leyla Alaton bir önsöz yazmış. Özellikle gençlere bir kılavuz niteliği taşıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR