Geçen gün ayaküstü sohbet sırasında çocuklar ve kadınların sonradan evlendiği erkekler üzerine konuşuyoruz. Benim ablam dahil olmak üzerine çevremde birçok kadın ikinci eşleri ve onlardan olmayan çocukları için "Öz babasından daha çok ilgileniyor" cümlesini kuruyor. Ceyda Düvenci, Bülent Şakrak evlenince de bu konu gündeme geldi. Hatta birçok kişi bu evliliği duyunca bana "Ceyda'nın kızıyla arası nasıl acaba ilgileniyor mu?" diye sorunca bu konudan özellikle bahsetmek istedim. Bülent Şakrak, Melisa'yı kendi kızı gibi sevip bakmasa, ilgilenmese, Ceyda Düvenci de bunu görmese, hissetmese o imzayı atar mıydı sizce? İki dünya bir araya gelse atmazdı. Benim tanıdığım Ceyda asla evlenmezdi. Çünkü kadınlar her şeyden önce çocukları için yaşar. Özellikle de Ceyda tarzı kadınlar. Mümkün değil evlenmezdi. Ben kendi ablamdan biliyorum. Ablamın bir erkek evladı vardı ve her şeyden önce o önemliydi. Yeniden evlendiği insanla oğlunun ne kadar iyi anlaştığını gördü ve yeniden "Evet" dedi. Üstelik yeniden bir çocuk dünyaya getirdi. Merve diye bir arkadaşım da aynı durumu yaşadı. Kızının kendi öz babasından daha çok yeni evlendiği kişiyle anlaştığını görünce evlenip bir de kız dünyaya getirdi. Etrafımızda o kadar çok ki bu tip olaylar. Kendi öz evlatlarıyla ilgilenmeyen o kadar çok baba var ki. Aslında onları da suçlamak istemiyorum. Evlilikte birtakım şeyler yaşanıyor ve erkek kadından kaçarken çocuktan da kaçıyor. Çocuğuyla da ilgilenmiyor evlilikte yaşadığı sıkıntılar yüzünden. Bunlar tamamen küçük yaşta alıştırılan sorumluluk, insan sevgisi, aile sevgisi ve temel. Yani derin konular. Çok ama çok derin konular. Yeni nesilden umutluyum ama. Yeni nesil babalar daha ilgili, daha farklılar. Görüyorum sağda solda. Sokakta. Kadından daha çok baba ilgileniyor. Tıpkı 20 yıl önce yurtdışında görüp "Ne güzel, bizim ülkede hiç böyle yok" dediğim gibi. Artık bizim ülkemizde de oluşmaya başladı. Baba yemek yediriyor, ilgileniyor. Sayıları çok değil ama olsun bu da bir ışıktır. Bu da bir umuttur.




Hızlandırılmış geçen hafta




-Adil Işık ve Zehra Özkan'ın ev sahipliğinde özel bir yılbaşı yemeği verildi. Öğlen yemekte her şey kusursuz ve eksiksizdi. ADL'nin Kağıthane'deki yerinde yapılan yemekte Cengiz Abazoğlu da ev sahipliği yaptı.




-Gülay Şele, Bebek Happily Ever After'de Elle'nin davetini yaptı. Davete Nevşah Fidan, Begüm Kütük, Emine Ün ve Ayşe Tolga gibi isimler katıldı. Hayır bu davetlerin en güzel yanı ne oluyor biliyor musunuz, biz hanımlar toplaşıp bir güzel oradan buradan sohbet ediyoruz. Annelerimizin toplaştığı altın günlerinin bir farklı versiyonu adeta.




-Tolga Sezgin'in ev sahipliğini yaptığı Tom's Kithchen'daki davette İskender Paydaş DJ setine geçti. Bahar Şer, Ozan Şer, Gülay Kamaz gibi birçok isim davetteydi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR