Uzun zamandır böyleyiz aslında. Toparlanamıyoruz. Kötüyüz, çirkiniz, içimiz karardı. Kavga, kıyamet aldı başını gidiyor. Sokakta insanlar gergin, mutsuz. Nasıl güzel olalım ki, nasıl keyifli olalım ki insanımızın ‘barış’ bayraklarına sarılı cesetleri ortada, meydandayken? Barış istersek daha da ayrıştığımız şu günlerde hiçbir şey de eskisi gibi olamıyor. Ben bu tür terör olaylarında müziğin susmaması, her şeyin devam etmesi için çok kez yazı yazdım. Öyle de olması gerektiğini düşünüyorum, ama 95 insanın hayatını kaybettiği ve 200’ün üzerinde kişinin yaralı olduğu bir olaydan sonra müzik nasıl susmasın? Nasıl işler devam etsin? İnsanların huzuru ve keyfi yerinde değilken nasıl devam edebilir ki? Durumlar zorlaşıyor anlayacağınız. Dün ilk saatlerde olay daha çok sıcakken, birçok kişi olayı daha tam idrak edememişken bazı işler iptal edildi, bazıları da edilemedi. Özellikle İstanbul dışında sohbet olarak gerçekleştirilecek işler yapıldı. Ama ağırlaştırılmış sohbet şeklinde. Öğleden sonraysa bütün işler iptal edildi. Bugün başlaması beklenen Fashion Week Moda Haftası da buna dahil. Olması gerektiği gibi.




Bu son olur İnşallah




Şu anda tek istediğimiz bu olayın son olması. Bir daha yaşanmaması. Acı olaylar ülkemizde mutsuzluk yarattığı gibi ciddi depresyona da sürüklüyor. Pazar sabahı memlekette hiç kimsenin yüzü gülmüyordu. Ya biz tuhaf bir ruh haline doğru sürükleniyoruz ya da gerçekten büyük, çok büyük bir sınavdan geçiyoruz.




Cumartesi gecesi İstanbul




Saatler 22.00’yi gösterdiği sırada Karaköy’de ciddi bir sessizlik hâkimdi. Yeni açılan mekânlarda hafif bir kalabalık vardı. Müzik sesi tamamen kapatılmıştı. Gece kulüpleri kapılarını kapatıp 3 günlük yas için sessizliğe büründü. Cihangir ve Nişantaşı sokaklarıysa gece yarısı olduğu anda tenhalaşmıştı. Oysa cumartesi gecesi demek ciddi bir kalabalık demektir.




Sanatçılar: 'Artık evde örgü öreceğiz'




Uzun süredir, yaşadığımız acı olaylardan sonra müzik susuyor, işler iptal ediliyor. Kurban Bayramı’nda Kıbrıs’ta konserler iptal edildiğinde de çok kez yazdık. Tarkan, Harbiye Açıkhava konserlerini 2 kez iptal etti.


3’üncü kez tarih belirlenmişti ama ülkemizi derinden yaralayan son terör saldırısı yüzünden bir kez daha iptal kararı aldı. Artık birçok şeyin net tarihi verilemiyor, yapılamıyor maalesef. Beyaz’ın şov programının


16 Ekim’de başlayacağını yazmış, ama terör olayları yaşanırsa erteleneceğini belirtmiştim geçen hafta bu köşede. Görünen o ki, o tarih yeniden ertelenecek gibi. Bir türlü Beyaz da sezona başlayamıyor anlayacağınız birçok ünlü isim gibi. Cenk Eren de bir türlü sahneye başlayamayanlardan. Geçenlerde “Ben sanırım kasımda açacağım sahneyi ama henüz karar veremedim” deyip sonra da 24 Ekim’de açacağını


açıklamıştı. Tek isteğimiz inşallah bu olaylar son bulur da verilen hiçbir tarih ertelenmez. Geçen konserler iptal edilirken sohbet ettiğim birkaç ünlü “Ağustos iptallerle geçti. Eylülde yapılacak konserler tamamen iptal edildi. Sanırız evde oturup örgü öreceğiz hatta gel, sohbet ederiz” diyorlardı. Anlayacağınız terör


her alanı, her sektörü çok kötü etkiliyor.




Menajerler: 'Ağustosta evde oturduk'




Sanatçılar gibi “Bir dakika boş vaktimiz yok” diyen menajerler de aynı durumda. Birçok kişi “Ağustos ayı boyunca oturduk ki bizim için ağustos demek bir saniye nefes alamamamız demektir” diyorlardı. Ama ağustos işleri iptal edildi. Cumartesi sabahı uyandığımız ‘kara Ankara’ sonrasında da ekim işlerinin yavaş yavaş iptalleri gelmeye başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR