Kapadokya Bisiklet Festivali kapsamında Türkiye’nin ilk amatörlere açık uzun yol bisikleti yarışı bu hafta sonu gerçekleşti. İki sene önce Velotürk’ü kuran Sarper Günsal, Arda Türkmen, Okan Can Yantır, Berkem Ceylan, Aydın Diricanlı’nın düzenlediği yarış Gran Fondo, Kapadokya’dan start alıp Kayseri Erciyes’te son buldu. 290 yarışçının 90 km yol yaptığı yarışta, amatör bisikletçilerin yanı sıra altı görme engelli de tandem bisikletleri ile yollardaydı. Yarış, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Koordinatörü Aydın Ayhan Güney’in destekleriyle gerçekleşti. Okan beni arayınca heyecanlandım. Uçarak gittim. İyi ki gitmişim. Her zaman yanlarındayım. Çocuklar için bir amaç uğruna pedal çeviriyorlar. Kerem Bürsin ve Ayşegül Aldinç de bir telefonla koşarak geldiklerini söylüyor. Harika iki gün sonunda size şunu tavsiye edebilirim ki lütfen bisiklete binin ve çocuklara destek olun. Çünkü bu ekibin en büyük amacı bisikleti olmayan çocuklara bisiklet ulaştırabilmek.




Yarışan detaylar




- 09.00’DA başladı ve 290 kişi yarıştı. Yol boyunca sağlık ekipleri, üç araç, bir motorlu ambulans, üç süpürücü otobüs, 214 personel görev aldı.




- Kapadokya'dan Kayseri’ye giden yol boyunca yarışçıların tırmandığı mesafe 2 bin 200 metre. İki buçuk kere Uludağ’ın zirvesine çıkmakla eşdeğerde.




- Yarışta sık sık su, jel ve yemek ihtiyaçları karşılandı.




- İki motosikletli, iki araçlı yarış komiseri görev yaptı.




- Velotürk kurucuları yarış boyunca yarışçıların her türlü ihtiyaçlarını giderdi.




- Kerem Bürsin ve Ayşegül Aldinç’le birlikte yarışı içinden takip ettik. Zaman zaman yol kenarına inip tempo tuttuk.




- Bisikleti olmayan bin çocuğu bisiklet sahibi yapan Velotürk ekibinin hedefi 2 bin bisiklete ulaşmak.




- Yarış katılım bedelinden toplanan para ile 110 bisiklet alınıyor. Tişört ve forma satışlarından elde edilen gelirlerle 100 bisiklet daha alınacak.




- Tasarımcı Niyazi Erdoğan’ın tasarladığı tişörtler 59 TL’ye, formalar 90 TL’ye satılıyor.




- Ayşegül Aldinç ile Kerem Bürsin uzun uzun sohbet etti. İkili selfie bile çekti.




- Yarış esnasında burnu kanayan bir yarışçı, sağlık ekiplerinin “Böyle yarışmana izin veremeyiz” uyarılarına rağmen devam etmek isteyip “Ne olur bitirmek istiyorum” diye çok ısrar etti. Ancak izin verilmedi.




- Kramp giren yarışçılara Velotürk ekibinin kondisyon hocası Umut Duygu müdahale etti.




Kerem’de ego sıfır




Malum memlekette yüksek egolulardan geçilmiyor. Kerem bana iki gün ilaç gibi geldi. Sıfır ego. Önce uçakta başladı. Hal, tavır beni inanılmaz etkiledi. Milletin bavuluna falan yardım ediyor. Acayip güler yüzlü. İnanılmaz pozitif. Yarışta yarışçılara verdiği destek, güç inanılmazdı. Ne isteniyorsa yaptı. Sıfır kapris, sıfır ego. Bol bol sohbet ettik. Acayip mantıklı ve gerçekten yurtdışında yetiştiği belli. İnanılmaz saygılı. Bu arada merak edenlere Serenay Sarıkaya ile ilgili projeleri hakkında ser verip sır vermedi. Sadece yakında çekimlerinin başlayacağını söyledi. Haberiniz ola. Bence de hemen başlasınlar ve lütfen rafa kalkmasın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR