Cuma ve Cumartesi bu köşede size Dubai seyahatinden detaylar anlattım. Ama gündüzü farklı, gecesi farklı Dubai kulüplerinden birkaç olay da anlatmazsam eksik kalır. Bakınız lükste sınır yok. Gökdelen ve AVM cenneti olan Dubai'nin gece kulüpleri de bir o kadar popüler ve ünlü. Her zaman her şeyin en büyüğü ve lüksü olması gerekiyor dikkat çekmek için. Memleketin gündüz başka bir yüzü var gece bambaşka bir yüzünü de ortaya çıkarıyor. Gece tanınmış kulüplerin başında Armani Prive, Cavalli geliyor demiştik. Ama sınırları zorlamak için inanın saymakla bitmez güzel kulüpleri var. Ama ne olursa olsun, kim olursa olsun saatler 03.00 olduğu zaman eğlence bitiyor. Aslında bitmek zorunda. Devam etmek isteyenler ise sınırsız ev partilerine devam ediyorlar. Mekanlarda ise anında ışıklar açılıyor.




Peki Dubai'nin ünlü şeyhleri nasıl eğleniyor? Perşembe akşamları tatil başlıyor Dubai için. Yani cuma-cumartesi bizim cumartesi-pazarımız. O yüzden de mekanların en popüler gecesi perşembe ve cuma akşamları. Tıklım tıklım. Yer bulmak çok zor. Şeyhler ise mekanın en iyi localarına kuruluyorlar. En pahalı şampanyalar locaya geliyor. Ancak içki içmedikleri için hiçbiri içilmiyor. Ve gecenin sonunda mekanda bulunan bir çalışan geliyor. Genellikle komi oluyor bu çalışan. Onun başından aşağıya bu şampanyalar dökülüyor. Komi hem şampanyayla yıkanmış oluyor hem de cebine yüklü bir bahşiş alıyor. Tabii eğer locada bir kadın yoksa mekanda yalnız ve en güzel 1-2 kadın seçilerek locaya davet ediliyor. Davetin sebebi sadece locada durup 1-2 kadeh bir şeyler içmesi.Daha sonra bu kadına davete icabet ettiği için 5 bin dirhem veriliyor. İlla ki, birlikte olmak, geceyi birlikte geçirmek önemli değil. Loca şenlensin yeter. Bu arada içki içmedikleri halde mekanda 200 bin TL hesap bırakan dahi var. Yani kısacası tüm sınırlar zorlanıyor.




Ev partileri pek meşhur




Dubai'de eğlence 03.00'te bittiği için asıl eğlence ev partilerinde geçiyor. İşte burada sınır yok. İçki içseniz dahi sizi kimse görmüyor. Eve gelen kadın misafir sayısında da sınır yok. Ev partileri için çalışan ajanslar var. İşte bu ajanslardan ev partileri için 20 ila 40 kadın arasında isteniyor. Kişi başına ise 4 bin dolar ödeniyor. Hesabı siz yapın. Unutulmaz bir ev partisinin hesabı bir hayli yüksek. Ama Dubai'nin en vazgeçilmezi ev partileri.




Masguerade'den Cavalli'ye




İstanbul'un tanınmış mekanı Masquerade'de Mc'lik yapan Can Ali de Dubai Cavalli'ye transfer olmuş. Şimdi bu mekanda MC'lik yapıyor ve çok ciddi para kazanıyor. Önümüzdeki zamanlarda Can Ali'yi dünyanın başka ünlü mekanlarında görürseniz şaşırmayın. Çünkü çok seviliyor ve beğeniliyor. Eşini de Türkiye'de yanına getirten Can Ali artık hayatına Türkiye dışında devam edeceğini söylüyor.




Bilen biri önemli




Her yer için bu geçerli aslında. Bir yere internetten öğrendiğiniz bilgilerle ya da eş dostun "Oraya git" tembihiyle gitmeye çalışıyorsanız eksik kalıyorsunuz. O yüzden size yurtdışında ya da bilmediğiniz bir yerde anlatacak, gösterecek, güzel mekanlara gitmenizi sağlayacak yardımcı olacak insanlara ihtiyaç var.Uzun zamandır tanıdığım hatta yaptığı işleri yakından bildiğim Tinkon'un kurucusu Atilla Bingöl'ün mesela Dubai'ye keşif için 5-6 kez gittiğini biliyorum. Önce kendisi o mekana gidiyor yemeği deniyor, otelde kalıyor. Yani ciddi bir hazırlık döneminden sonra ekip çalışmaya başlıyor. Rehberler de aynı şekilde. Amsterdam, Bangkok, Dubai, Kiev, Paris, St Petersburg gibi yerleri avuçlarının içi gibi bilen Türk rehberler Nadir Hurigil, Cem Apayadin, Yalım Tugsan bize Dubai'de rehberlik yaptılar. Uzun yıllardır yurtdışında yaşadıkları için her konuya hakimler. İşlerinin en iyisi olmak için de çalışıyorlar. Dünyaca ünlü isimlere de rehberlik yapıyorlar, en iyi organizasyonlara da. Dubai'de şeyhlerin katıldığı Tarkan'ın sahneye çıktığı organizasyonu da kendileri rehberlik yaptı. Hatta sözleşme gereği anlatamadıkları çok bilgi ve fotoğraf var. özellikle Arap şeyhlerinin özel davetlerini organize ediyorlar. Her sorunuza da eksiksiz yanıt veriyorlar. Bu konuda bana mail, sosyal medya üzerinden soranlara duyurulur. Bilginiz olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR