MALUM bugün pazartesi ve klasik hafta sonu turlamalarından neler olup bitti kısacak bir özet geçeyim istiyorum. Siz evde oturanlar, sokağa çıkamayanlar diyeceğim ama İstanbul trafiğini göz önünde bulundurursak kimseler evde oturmamış İstanbul'da belli. Üstelik gittiğim her mekanda sahnedeki sanatçılar "Hadi evinize gitmeyi düşünmüyor musunuz?" diye de tekrarladılar. Gerçekten kimsenin kalkmaya niyeti pek yoktu.




AKBABALI FIRTINASI




Tünel pasajın içinde bulunan yılların Akbabalı'sı son günlerde pek meşhur. Meğer mekanı Midpoint ve Doğuş Grubu ortak olmuş. Sanırım bunu duyan da mekana koşuyor. Çünkü herkes "Yer bulamıyoruz ne olur yardım et" diye beni arıyor. Allah allah diyerek kolları sıvadım ama ben bile kendime zor yer buldum cuma akşamı için. İğne atacak yer yok. Rahim Çakmak ve ekibi akşam boyunca muhteşem şarkılar söylüyor. Rahim'in sesi ve yorumu değişik sizi kendine bağlıyor. Normalde çok erken ayrılacaktık ama ayrılmadık. Rahim ile geç saatlere kadar şarkılar söyledik. Her masa ile tek tek ilgileniyor, herkesin gönlünü alıyor Rahim. Sırf Rahim'e gelip 2-3 şarkı söyleyip gidenler var. Köfte ve balıktan oluşan fiks mönü kişi başı 110 TL. Yer bulabilirseniz gidin derim.




SEYİRCİYE BİR HALLER OLMUŞ




Sosyal medya da çirkefleşen insanlar sana artık ulu orta çirkin hal ve tavırlar sergilemeye başladı. Cuma gecesi Berkay'ı dinlemeye giden bir kişi sahneye fındık attı. Bunu fark eden Berkay müziği kestirdi, ışıkları yaktırdı ve fındık atan kişinin bu hareketi neden yaptığını sorguladı. Helal olsun. Hem de kocaman helal olsun. İster Berkay olsun, ister Madonna olsun, ister sahneye ilk kez çıkan yeni bir şarkıcı olsun. Kim olursa olsun böyle bir terbiyesizlik olmaz. Sahnede şarkı söyleyen birine fındık atılmaz. Bu dünyanın hiç bir yerinde yapılmaz.




CENK EREN'E DE AYNISI YAPILDI




Cumartesi gecesi My Cabaret Cenk Eren sahneye çıktı dakika bir izleyenlerden "Kilo almışsın" diye biri bağırıyor. Oysa ki, ben de on dakika önce kuliste "Sen kilo vermişsin. İyi gözüküyorsun" dedim. Çünkü son günlerde çok sıkı diyet ve spor yapıyor Cenk. Hayır sahneye çıkan adamın neden moralini bozarsınız. Otur o zaman evinde telefonu al eline sosyal medyadan geçir geçirebildiğin kadar madem. Nedir bu saygısızlık. Sahneye çıkan kişinin modunu neden düşürürsünüz. Cenk Eren'in ilk dakikalarda haklı olarak modu düştü ama sonra gayet profesyonel bir şekilde toparladı ama gerçekten gereksiz haller. Zaten yeteri kadar sosyal medya da laf sokuluyor. Malum milletin birbirini hiç sevmediği de sosyal medya sayesinde ortaya çıkmış oldu. Bir laf sokma, bir laf yetiştirme çabası.




KAYAHAN İSTESE DE OLMAZ ARTIK




Ve ben bu haftayı Etiler Sahne'de Demet Akalın ile kapattım. Uzun süredir Demet'i izlemiyordum. 01:30 da çıktığı sahneye saatler 04:30'u gösterdiğinde inde. Sahne performansı gerçekten çok iyi. İnsanlarla diyaloğu, esprileri dozunda. Nur Yerlitaş kıyafeti çok iyiydi. Demet bir ara Kayahan'ın albümünde olmamasına "Artık istese de olmaz" diyerek yanıt verdi. Tabii Demet Kayahan'a sözleri söylerken "Esin yazmazsın dimi biz bizeyiz" dedi. Ama Demetciğim artık biz bize değiliz. Mekan tıklım tıklım maşallah. Ve biliyorsun son günlerde herkes gazeteci. Malum milletin elinde cep telefonu. Ben yazmasam da birileri sosyal medyaya yalan yanlış yazıyor. Bari biz doğrusunu yazalım" öyle değil mi? Birileri zaten bir yerlere karalamış olacak.




Gecelerden detaylar




-Muhteşem Yüzyıl'ın şehzade Mehmet'i Gürbey İleri'de Cuma gecesi My Cabaret'deydi. Sarışın bir kızla birlikteydi Gürbey İleri. Gece boyunca el ele göz göze hatta dudak dudağa oturdular. Herkesin dikkatini çekti bu arada. Gürbey mekan çıkışında da karşılaştığı kişilere "Dizimiz bir numara" diyerek hava atmış. E hakkı var tabii. Son zamanlarda patır patır diziler kalkıyor. Gürbey bu keyfi sürecek tabii.




-Irmak Atuk Cuma akşamı doğum günü kutluyordu. Kırmızı elbisesi ile çok şıktı. Berkay ona şarkılar söyledi. Irmak ile bir gece sonra yine karşılaştık. Bu kez de arkadaşının doğum günü kutlamasını yapıyordu.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR