Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı ve Sarsılmaz A.Ş'nin ortağı iş kadını Ala Sarsılmaz işinde olan başarısıyla ön plana çıkıyor. 2 çocuk annesi olan Ala Sarsılmaz, iş, aile ve özel yaşamıyla ilgili bilinmeyenlerini HT Kulüp Yazi İşleri Müdürü Reşit Özet'e anlattı.






Röportaj: Reşit Özet

Fotoğraflar: Gürkan Kurt





Ala Hanım biz sizi Sarsılmaz Ailesi'nin kızı olarak tanıyoruz. Biraz eskiye gidelim ve sizi tanıyalım?

Benim çocukluk hikayem sizlere daha önce duyduklarınızdan biraz farklı gelebilir. Ben kendimi bildim bileli hep babamla birlikte iş yerine gider, zamanımın büyük çoğunluğunu babamla geçirirdim ve bundan da çok zevk alırdım. Hatta annem tarafından 4 yaşından 7 yaşıma kadar piyano ve bale dersleri almam için zorlansam da 7 yaşında artık bunları yapmak istemediğe karar verdim. O zamanlar ilkokul yıllarında başlayan ve ortaokul yıllarıyla devam eden süreçte sabah erken kalkar babam ile birlikte işyerine gitmeye başladım. Hayatım boyunca hemen her konuda kendime özgü hedeflerim oldu. Şöyle geçmişe baktığımda çocukluk yıllarımdan bugüne kadar yapmak istediklerimi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.. Bir taraftan çok huzurlu bir çocukluk yaşarken diğer taraftan babamla geçirmiş olduğum zevkli zamanlarda kazandığım hayat tecrübesi...




Şu an aktif olarak kendi şirketlerinizde çalışıyor musunuz?

Şuan spor alanında Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanlığı görevini yürütüyorum... Bir bayan olarak sadece silah sanayi alanında değil aynı zamanda spor yönetimi alanında ülkemizde atıcılık, avcılık ve paintball spor dallarını bünyesinde bulunduran Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu başkanlığı görevini yürütüyor olmaktan dolayı ayrıca gurur duyuyorum.




Çocuklarınızdan bahseder misiniz? Nasıl zaman geçirirsiniz?

Nasmina şu anda New York'da staj yapıyor 22 yaşında. Benim için dünya güzeli... Her annenin kızına bakış açısı tabi ve çok olgun ve hanımefendidir. O'nu anlatırken, olgun ve hanımefendi diye anlatırım. Onun ağırlığı farklı. Mesela biz üçümüz dolaşıyoruz. Genelde diyebilirim ki, üçümüzden en olgunu Nasmina'dır. Daha mantıklı yaklaşır olaylara. Nur Diba ise daha heyecanlıdır. O da çok kibar ve alımlı bir genç kız olacak. Şu anda 16 yaşında. Ama o ikimizde ndaha heyecanlı. Hedefleri var. Hemen şunu okuyacağım, şu görseli görmem lazım diye bakar. İkisi de farklı karakter.

Kızlarınız kime çekmiş o zaman?




İkisi de bana çekmiş,başka bir şey kabul edemem. Biraz egoist bir anne miyim? Bilmiyorum ama kızlarım bana benziyor...

Anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti? Anne olmak nasıl bir duygu?




Anne olmak başka bir duygu. O dünyaya yeniden doğmak gibi bir şey. Büyük kızım Nasmina'yı ilk kucağıma aldığımda hiç bırakmak istemedim. Yani kucağımda dursun... O'nu orada tuttum. Hemşire gelip almak istediği zaman da zor verdim. Babam yanımdaydı. Babama dedim ki hastanede, ben genelde herşeyi severim. Seni çok severim. Ailemi, annemi, herkesi severim. Ama bu sevgi başka bir şey. Bu bambaşka hiç tatmadığım bir sevgi. “Doğru” dedi. Bu sevgi, Hiçbir zaman azalmayan yegane sevgidir.




Olmazsa olmazlarınız var mıdır? Neleri affetmezsiniz?

Hayatta olmazsa olmazlarım arasında başta kızlarım olmak üzere sağlık, huzur, mutluluk, başarıyı sayabilirim. Affedemeyeceğim şeyler ise kandırılmış olmak kolay affedilemeyen birşeydir benim için.Onun dışında diğer şeyler affedilebilir şeylerdir, her hata tecrübe kazandırmışsa insana bir kazançtır diye düşünürüm...




Geriye dönüp baktığınızda keşkeleriniz var mı?

Şöyle geriye dönüp baktığımda çok şükür büyük bir pişmanlığım ya da keşkelerim olmadı. Bana göre yaşadığımız her olay, hayatta karşılaştığımız her durum bize bir şeyler öğretir. Netice de her yaşantı bir öğretidir. Benim için “keşke” hayat felsefemde anlamsız bir kelimedir. Bu yüzden de keşkelerim yerine her zaman “iyi ki” dediklerim olduğunu söyleyebilirim..




İş dünyasında kimleri örnek alıyorsunuz?

Öncelikle hayatımda önemli bir yere sahip olan babam benim örnek aldığım başarılı iş adamlarından en önemlisidir. Düşünsenize dedemin silahla tanıştığı o yıllardan bugüne kadar olan süreçte babamın silah sanayinde elde ettiği ve ülke sınırılarını aşan başarısı tam bir başarı hikayesidir.

İş dünyasında başarının sırrı sizce nedir?

Bir iş kadını olmak herşeyden önce çetin bir yolculuğu beraberinde getirir. Ancak bu yolculukta çalışkanlık, sabır ve sebat başarıyı beraberinde getirir.. Bugüne kadar inandığım hiç bir şeyden asla vazgeçmedim, hep sonuna kadar gittim.. Her zaman başarmanın yollarını aradım, yılmadan inanarak.... Güçlüklerle karşılaştığım zamanlarda bile yılmadım serin kanlılıkla mücadele ederek güçlüklerin üstesinden gelerek başarabilmenin yollarını buldum ve başardım.. bundan sonra da başarılarım artarak devam etmesini dilerim...Şunu da unutmamak gerekir ki; hayatta başarılı olmanın yüzde doksanı doğru hedefler koymak ve bu yolda yılmadan çalışıp, başaracağınıza inanarak ilerlemektir.




Moda ile aranız nasıl? Sizce moda nedir?

Modayla alakam hiç yok tabi. Ama sağolsun arkadaşlarım var onlar destek oluyorlar. Bu sene bu moda oldu diyorlar, böyle... Modayla pek alakam yok aslında...

Tasarımlarını beğendiğiniz ünlü modacılar var mı?

Atıl Kutoğlu var. Modacı Sedef Çalarkan benim orta 1'den itibaren arkadaşım. İyi bir gözlemcidir.




Çok beğendiğiniz marka olmayan bir ürünü satın alır mısınız?




Tabi ki alırım, marka tutkum yok. Aldıklarımın marka olduğunu kızlarım söylüyor. Onun marka olduğunu bile bilmeden alıyorum. Beğenmiş, almış, gelmişim mesela, kızlarım sen bu markayı seviyor muydun anne deyip espri yaparlar.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR