Röportaj: Reşit ÖZET




Serra Hanım Golf tutkunuz ne zaman başladı?




Benim golf ile tanışmam 2000 yılında oğlum Ali’yi doğurduktan sonra kuzenimin golf kulübüne davet etmesiyle başladı ve yaklaşık 8 senedirde severek oynuyorum. İlk ders aldığımdan bu yana büyük keyif alarak oynadım ve çok büyük zaman harcadım.






Golfun hayatınızdaki yeri nedir?




Golf bana huzur ve keyif veren vazgeçilmez bir spor. Çok severek oynuyorum. Her zaman hayatımın parçası olmasını istiyorum. Ve herkese tavsiye ettiğim keyifli bir spor olarak görüyorum




Golf oynamanın hangi yönlerini seviyorsunuz?




Sporculuk insana hedef gerçekleştirmenin tadına varmayı öğretiyor. Golf sporu uzun soluklu bir spor. Kötü bir başlangıca rağmen iyi bir şekilde oyunu tamamlamanız mümkün. Golf oynamak size aynı zamanda istikrarlı olmayı ve sabretmeyi en iyi şekilde öğretiyor. Golf benim huzur bulduğum, keyif aldığım rahatlıkla konsatrasyonu birleştirdiğim bir spor alanı. Golf konsantrasyon gerektiren bir spor, fakat ben golf oynarken rahatlıyorum. Karşımdaki oyuncudan ziyade kendi oyunumla ilgileniyorum. Golfün açık havada oynanması ayrı bir keyif veriyor. Golf insana ayrıca istikrarlı ve sabırlı olmayı öğretiyor. Ben bu yüzden bu sporu çok seviyorum.




Türkiye'de golf sporunun geldiği noktayı nerede görüyorsunuz?




Geçmiş yıllara baktığımızda Golf Türkiye’de kısa zamanda çok yol aldı diye düşünüyorum. Tabii ki bunda Türkiye Golf Federasyonu’nun büyük emeği ve çabası var. Artık dünyaca ünlü golfçüler golf oynamak için ülkemizi tercih ediyor ve Türkiye’ye geliyorlar. Geçtiğimiz son yıllar içinde olan büyük turnuvalar ve gelen golfçülerin ülke turizm açısından da büyük katkı sağladığını görüyoruz. Golf büyük aşama kaydetti ve daha iyi olacağını düşünüyorum.




Ülkemizde golf sporu sizce yeterince ilgi görüyor mu? Yurtdışına göre ülkemizdeki golfü nasıl değerlendiriyorsunuz?




Türkiye’de golf sporu son yılarda çok ilgi görmeye başladı. Az önce söylediğim gibi federasyon çok başarılı çalışmalar yaptığı gibi, özellikle güney sahillerimizde harikulade sahalar açılmasına da öncü oldu. Mevsim özellikleri de devreye girince biz Avrupa’ya göre daha uzun golf sezonuna. Golf sahalarımız ve otellerimizde en az Avrupa’dakiler kadar güzel diye düşünüyorum. Ancak hala İstanbul dışındaki büyük şehirlerde saha eksiği var. Bu konuda yatırımlar olursa golfün daha da gelişeceğine inanıyorum.




Peki sizce golf sporu sizce ne gibi donanımlar gerektiriyor?




Odaklanabilme becerisi, stres altında sakinliği koruyabilmek, stratejik düşünmek bana göre iyi bir golfçü olmanın yolları. Aynı zamanda sebat etmek ve işe gönül vermek de olmazsa olmazlar arasında.




Golf oynarken unutamadığınız bir anınız oldu mu? Anlatır mısınız?




Golfde çok zaman geçirdiğim için bir sürü anım va tabii ki. Az önce bahsettiğim geçtiğimiz yaz dünyanın ilk 8'i Antalya'ya geldiğinde çok güzel bir hafta sonu geçirdik ve ben o sırada dünya 1 numarası Rory ile oynama şansını elde ettim. Bunu hayatım boyunca unutmam, böyle büyük oyuncularla aynı sahada golf oynamak her açıdan keyifliydi.






Oğlunuz Ali'nin de golf ilgisi var mı?




Oğlum Ali golfü sevdi ve oynamaya başladı, umarım ileriki yıllarda da devam ettirmesini isterim . Ancak şu sıralar daha çok uzakdoğu döğüş sanatıyla ilgileniyor.




Mutlaka sayısız ödül almışınızdır. Yurtdışındaki turnuvalara katıldınız mı? Buralarda başarınız var mı?




Ben yurt dışında turnuvada oynamadım ama oynamak isterim tabii ki. Ancak Türkiye de ki uluslar arası Beko turnuvalarından bir çok derecelerim var. Toplamda da yaklaşık 200 kadar kupam var. Umarım bundan sonrada ödüller almaya devam edeceğim.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR