TÜSİAD eski başkanı Ömer Sabancı'nın zarif eşi Arzu Sabancı, işine olan tutkusuyla dikkat çekiyor. Pinko ve Patrizia Pepe markalarıyla Türkiye'de modaseverin beğenisini kazanan Arzu Sabancı, geçtiğimiz hafta HT Kulüp Yazı İşleri Müdürü'müz Reşit Özet'le verdiği davet öncesinde çok özel bir söyleşi gerçekleştirdi.




Röportaj: Reşit ÖZET


Fotoğraflar : Gürkan KURT



Pinko hikayeniz nasıl başladı?




Mağazacılığa ilk olarak Topshop ile başladım daha sonra Patrizia Pepe ve daha sonrada Pinko ile devam ediyor.




Pinko sezona iddialı başladı sanırım...




Sezonlar o kadar öne çekildi ki; artık Temmuz ayında kış sezonu mağazalarda yerini alıyor. Bugün ise İtalya'dan gelen Pinko stilistleri sezonun trendlerini ve kolleksiyonu çağırdığım dostlarıma gösterecekler.




Bu işe ilk başladığınızda dostlarınızdan nasıl tepkiler aldınız?




Zaten ben bu işin içindeydim.Öncesinde de Exsa Konfeksiyon'da tekstildeydim. Ondan sonra perakende bölümüne geçtim. Patrizia Pepe de Pinko da hep beğendiğim sevdiğim markalardı. Kendim severek aldığım, giydiğim ürünleri de arkadaşlarıma göstermekten keyif alıyorum.




Yeni sezonda neler ön plana çıkıyor?

Bu senenin gözde rengi benim de çok sevdiğim bordo. Bordo ve yeşil renkler ön planda.Kumaş olarakda brokar çok var.

Modanın içinde olan biri olarak bir kadını şık kılan faktörler sizce nedir?




Bence bir kadını şık kılan kendine olan özgüvenidir.. Eğer bir kadın kendinden eminse, üzerinde taşıdığı kıyafeti daha iyi gösterir. Kendinden, taşıdığı kıyafetten ve güzelliğinden emin olması lazım...






Bu işe ilk başladığınızda eşinizin Ömer Bey'in desteği nasıl oldu?




İlk başladığımda zaten Sabancı Grubu'na bağlı tekstil grubunda başlamıştım. İlk yıllarda eşim çalışmamı istemiyordu. Çünkü arka arkaya doğumlarım oldu. Üç tane oğlum oldu. Haklı olarakta, eşim ''Daha çocuklar ufak'' diyordu. Üçüncü de doğduktan ve büyüdükten sonra çalışmaya başladım. Eşim de beni destekledi tabiki.




Çocuklarınızla alışveriş konusunda fikir alşverişinde bulunuyor musunuz?




Özellikle ortanca oğlum Hakan giyime ve modaya meraklı.Her zaman farklı kendine yakışan güzel şeyler giyiyor ve zevkine çok güveniyorum. Hacı da Kerim'de ilgili ama Hakan'ın yorumlarını çok dikkate alırım.

Türk kadınının giyimini nasıl buluyorsunuz?

Şu anda teknoloji o kadar ilerlediki ,dergileri beklemeden internetten defileleri izleyebiliyorsunuz, yerinde görmeye gerek yok, anında dijital ortamda canlı olarak bile seyredebiliyorsunuz. Onun için de Türk kadını


yakın takipte... Hatta bazen birçok Avrupa ülkesinin önünde bile... Biraz taklitçilik huyumuz var kim ne giyiyorsa herkes aynı şeyi giyiyor, fazla yaratıcılık yok ama çok farklı hoş giyinenlerde var!




Türkiye'de giyimini beğendiğiniz kişiler var mı?




Etrafımda arkadaşım olan bir sürü isim var. Bir çoğunun giyimini çok beğeniyorum.



Peki, sizin kreasyonlarınızı arkadaşlarınızın arasında en iyi kim taşıyor?

Ben :) Kendi markalarımı beğenerek, zevkle giyiyorum.




Siz ayrıca sosyal sorumluluk projelerinde de çok sık yer alıyorsunuz. Biraz bahseder misiniz? Çalışmalarınız nasıl gidiyor? Yeni projeleriniz var mı?




Şu anda bunu anons etmek istemiyorum ama Mart'ta ses getirecek çok büyük bir dünya starıyla MİKADER ortak bir davet yapacak. Sizde duyacaksınız. Uluslararası ortamda çok büyük ses getirecek bir proje olacak. Mikader olarak şu ana kadar 23 şehre gittik. Önümüzdeki sene de gidilecek 10-15 şehrimiz daha var. Çocuk Esirgeme yurtlarını ziyaretlerimiz sayesinde Türkiye'yi karış karış geziyoruz.

Üç çocuk annesi olamanıza rağmen düzgün fiziğinizle her zaman beğeni topluyorsunuz. Bunun sırrı nedir?




Herhalde bir sırrı yok, genetik. Biraz yememe dikkat ediyorum. Geç de olsa, artık yer çekimine karşı gelmek adına spora başladım. Ama herhalde düzgün fiziğimi genlerime borçluyum.




Arzu Sabancı'nın olmazsa olmazları var mıdır?




Herkesin olduğu gibi; Aile. Aile dışında bir olmazsa olmazım yok.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR