Türkiye'nin en ünlü cilt doktoru merhum Seyfi Basa'nın torunu Seba Güceylioğlu, Kerim Güceylioğlu ile evlenerek mutluluğu yakaladı. Yaklaşık beş ay önce anne olan ve Kerim Seyfi adında oğlu olan Seba Güceylioğlu çocuğuyla birlikte ilk kez HT Kulüp Yazı İşleri Müdürü Reşit Özet'e konuştu.

Röportaj : Reşit ÖZET



- Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?




1 Şubat 1980 İstanbul doğumluyum. St. Michel Lisesi'nin ardından Paris'te iki sene işletme eğitimini aldıktan sonra eğitimimi Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladım. Dedem Dr. Seyfi Basa'nın Kadıköy'deki Çocuk Hastanesi'nde 3 yıl çalıştım ve o esnada eşimle tanışıp evlendim.




- Eşiniz Kerim Bey ile nasıl tanıştınız? Evlenme kararını nasıl aldınız?




Eşimle bir arkadaşımız vasıtası ile tanıştık. Kendisi beni önceden beğeniyor ve takdir ediyormuş. 1 sene boyunca bana çok yakın ilgi gösterdi. Onun bu yakın ilgi ve alakası sonucunda bir arkadaşlığımız oldu ve bu evlilikle neticelendi.




- Geçtiğimiz aylarda anne oldunuz. Anne olmak nasıl bir duygu? Anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti?




Annelik duygusu hayatı değerlendirmemde çok büyük rol oynadı. Bir insanın kendisinden çok bir başkasını sevebileceğini bana öğretti ve fedakarlığımı sınırsız bir noktaya taşıdı.







- Türkiye'nin en önemli doktorlarından birisi olan merhum Seyfi Basa'nın torunusunuz. Dedenizden neler öğrendiniz? Onun hangi yönlerini örnek alıyorsunuz?




Dedem hem tip hem sosyal hem de politik camiada çok sevilen bir kişiydi. Onun bu kadar sevildigini ölümünden sonra daha iyi anladım. Onun sahip olduğu yüce duyguları benimsemeye çalışıyorum. Verici, yardımsever, hoşgörü sahibi olmayı ve dost kazanma ilkelerini dedemden öğrendim.




- Davetlerde zevkli giyiminizle ön plana çıkıyorsunuz. Kendi giyim tarzınızı anlatır mısınız?




Bence giyim tarzı kişinin karakterini yansıtan bir unsurdur. Ben iddiasız bir karakter yapısına sahip olduğum için giyimimde klasik çizgileri tercİh ediyorum, ama son trendleri de klasik giyimime uygulamayı seviyorum.




- Bir kadını şık yapan faktörler sizce neler?




Bir kadın şık olabilmek İiçin vücut formuna uygun çizgileri yansıtan klasik veya son trend kıyafetleri hakkını vererek taşıyabilmeli.




- Sizce geçtiğimiz yazın modası neydi? Hangi renkler öne çıktı?




Geçtiğimiz yaz renkli, çiçek desenli elbiseler modaydı. Sarılar, turuncular, yeşiller, kırmızılar göze çarpıyordu.




- Tasarımlarını beğendiğiniz modacılar kimler? Sizce moda nedir?




Türk modacılardan Ahmet Eraslan'ı çocukluğumdan beri çok beğeniyorum. Yabancı modacılardan da Karl Lagerfield, Tom Ford ve Victoria Beckham'ın tarzlarını seviyorum. Ben modayı sadece giyim olarak düşünmüyorum. Sanat, sinema, tiyatro, yemek, teknoloji alanlarında ki trendlerde modayı kapsıyor. Bana göre moda bir dönemin beğenilen ve öne çıkan unsurlarıdır diyebilirim.




- Son zamanlarda ülkemizde ön plana çıkan moda haftalarıyla ilgili neler düşünüyorsunuz?




Ülkemiz adına moda alanında çok güzel bir gelişme bence. Tekstil kadar moda ve tasarımda da başarılı olduğumuzu dünyaya gösteriyoruz. Son yıllarda özellikle bir kısmı yurtdışında eğitim almış çok başarılı Türk tasarımcılar var. Biraz daha maddi olanaklar ve sponsorlar artarsa eminimki ülkemİz dünyada moda alanında zirveye ulaşacaktır.






- Sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor musunuz?




Sosyal sorumluluk projelerinin duayeni rahmetli dedem idi. Ben ailem kadar ön planda olamıyorum. Daha geri plandan takip ediyorum. Bu birazda yaş ve zamanla alakalı bence. Son yıllarda ülkemizde bu anlamda çok güzel çalışmalar oluyor. Bende oğlumu biraz daha büyüttükten sonra bu tip organizasyonlarda daha çok yer alabilirim.




- Olmazsa olmazlarınız var mı? neleri affetmezsiniz?




Olmazsa olmazım, ailem ve dostlarım. Ben şunu veya bunu affetmem diyemeyeceğİm. Çünkü Allah bile biz kullarının hatalarını affediyor. Bizlerde etrafimıza hoşgörü ve empati ile yaklaşmalıyız diye düşünüyorum.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR