Cemiyet hayatının genç kuşak temsilcilerinden Tezman Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan iş adamı Ralf Tezman işindeki başarısıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz haftalarda baba olan ve Emir adında bir oğlu olan Ralf Tezman, iş, aile ve özel hayatı ile ilgili ilk Kez Ht Kulüp Yazı İşleri Müdürümüz Reşit Özet'e konuştu. İşte Ralf tezman'ın bilinmeyenleri...




Röportaj: Reşit ÖZET




Ralf Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Özel Fransız Saint-Michel Lisesi mezunuyum ve dönemi birincilikle bitirmiştim.Üniversiteyi Amerika Boston’daki Emerson College’da okudum. Reklamcılık ve pazarlama bölümünü bitirdikten sonra üzerine psikoloji eğitimi aldım. 2000 yılı mezunuyum, daha sonra Paris’te ISG’de finans üzerine eğitimim oldu.

Şu an çalıştığınız şirketinizden bahseder misiniz? Hangi alanlarda faaliyet gösteriyorsunuz?

Tezman Holding A.Ş., 1948 yılında, dedem Selim Tezman tarafından faaliyete geçmiştir. Firmalarımız başta teknik tekstil, bağlantı elemanları, kimya, gıda, inşaat ve gayrimenkul geliştirme, denizcilik, temizlik ve servis alanlarında mamul ve yarı mamul ürünleri üretmekte ve pazarlamaktadır. Tezman Holding bünyesinde bulunan Eser Gayrimenkul Geliştirme İnşaat şirketi ve Tezmarin şirketlerinde çalışmaktayım.



Şirketteki göreviniz nedir?

Tezman Holding yönetim kurulu üyesiyim.

Babanızın hangi yönlerini örnek alıyorsunuz?

Babam Erol Bey’in her yönünü örnek alırım. Ama en çok ailemize olan bağlılığını ve her zaman mütevaziliğine hayranım.

İş hayatınızdaki hedefleriniz neler? Kimleri örnek alıyorsunuz?

İş hayatımdaki hedeflerim, çoğu aile şirketinde olduğu gibi devraldığımız bayrağı daha yukarlara taşımaktır. Örnek aldığım kişi dedem Selim Tezman’dır.

Sizce başarılı bir iş adamı olmanın püf noktaları neler?

Dürüstlük, çalışmak ve şans olsa gerek.





Sizce ülkemizde bu alanda en çok hangi alanlara yoğunlaşılmalı?

Ülkemizde eğitim alanında daha çok çalışmalar yapılması gerektiğine inanıyorum.

Geçtiğimiz günlerde baba oldunuz? Neler hissediyorsunuz?

Herkes söylerdi, çocuğun olunca göreceksin, dünyanın en güzel duygusu derlerdi. Tarifi olmayan muhteşem bir his. Hayattaki en önemli varlığım…




Hangi sporları tercih ediyorsunuz? Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Spor vazgeçilmez bir yaşam biçimim, haftada 5 yapmaya çalışırım. Her gün 6km koşarım, üzerine fitness yaparım. İyi futbol oynarım iddalıyımdır…Tenis ve yelkenden keyif alırım.



Hayatta olmazsa olmazlarınız varmı? Neleri affetmezsiniz?

Ailem ve arkadaşlarım diyebilirim. İnsanoğlu her şeyi zamanı gelince affeder…

Koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunuzu biliyoruz. İleride yönetimde olmayı düşünür müsünüz?




Babam Erol Bey zamanında yönetimde görev almıştı, ileride istenilirse ve bizde becerebilirsek girerim. Şu anlık dışarıdan izleyerek daha keyif alıyorum, işin içine yönetime girince herşey çok farklı oluyor.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR