Paragon Turizm sahibi petrolcü iş adamı Varol Dereli ve Nilgün Hanım'ın küçük kızları Nazlı Dereli Oba bu haftaki söyleşi bölümümüzün konuğu oldu. Nazlı Dereli Oba, Londra'daki eğitim hayatından çalışma hayatına kadar, annelikle ilgili tüm bilinmeyenlerini Ht Kulüp Yazı İşleri Müdürümüze anlattı.




Röportaj: Reşit ÖZET




Petrolcü ve Paragon Turizm sahibi Varol – Nilgün Dereli'nin kızı olduğunuzu biliyoruz. Eğitiminizi Londra'da tamamladıktan sonra iş hayatına atıldınız. Bu süreci anlatır mısınız?




Eğitim hayatımı tamamladıktan sonra Hergüner, Bilgen, Özeke Hukuk bürolarında çalışmaya başlamak üzere İstanbul'a döndüm. Buradaki yoğun çalişma temposundan sonra çeşitli kurumlarda çalıştım ve son dört yıldan beri de Enerjisa'da çalışıyorum. İs hayatını çok seviyorum, özellikle yeni şeyler öğrenmek, sürekli olarak kendimi geliştirmek bana çok büyük bir haz veriyor. Ayrıca geçen sene Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesin'de ders vermeye de başladım. Bu da bana yeni bir dünya açtı. Ögrencilere bildiklerimi aktarabilmek, onların bakıi açısını görebilmek ayrı bir gelişim ve mutluluk kaynağı oldu. İleriki yıllarda daha da yoğun bir şekilde ders verebilmeyi arzu ediyorum.




Eşiniz Koray Bey ile uçakta tanışmıştınız sanırım?




Evet, çok güzel bir tanışma hikayemiz var. Ama bu hikayeyi güzel yapan aslında o tanışma sonrasında yaşanılanlar. Bunca sene sonra beraber olmak, bu beraberliğin sonucunda iki çok güzel çocuk sahibi olmuş olmak.




Ablanız Zeynep Hanım ile birlikte aynı dönemde Londra'da okudunuz ve çok iyi bir uyum içindesiniz. Nasıl bir abla – kardeş ilişkiniz var?




Ablam benim için çok farklı bir yere sahip, her zaman da öyle olmuştur. Çocukluğumdan beri her zaman en yakın dostum oldu. Dost olmanın ötesinde beni her zaman en iyi anlayan, anlatmama gerek olmadan beni anlayan, ne olursa olsun yanımda olduğunu bildiğim, en büyük desteğim oldu. Zeynep gibi bir ablam olduğu için gerçekten çok şanslı olduğumu çok iyi biliyorum. En çok istediğim kızlarımın da benim ve ablam gibi bir ilişkisinin olması.




Geçtiğimiz yıllarda anne oldunuz. Bahseder misiniz?




Annelik çok başka bir duyguymus. Umarım anne olmak isteyen herkes bunu yaşama şansına sahip olur. Özellikle çocuklar büyüyüp sizinle diyalog kurmaya başladıkların da daha da güzel olmaya başlıyor. Geçtiğimiz aylarda minik kızımızı da kucağıma aldım. İkinci defa bu duyguyu yaşadığım için çok mutluyum. Ama bütün güzelliklerinin ve mutluluğunun yanında annelik gerçekten çok zor bir iş. Çocuklarınızın ihtiyaçlarını anlayabilmek, onları sağlamak, bu arada iyi, terbiye ve düzgün birer insan olabilmeleri için çalişmak bir insanın yapabileceği en zor iş. Sonunda bir insan yetiştiriyorsunuz, hayattaki en büyük eseriniz bence çocuklarınız.




Annenizin ve babanızın torunu ile ilişkisi nasıl?




Çok güzel bir ilişkileri var. Alya onlarla olmaktan çok mutlu oluyor. Ne zaman annemlere gitsek eve dönmek istemiyor. Biraz kıskanıyorum doğrusu.




İş hayatınızdan bahseder misiniz?




İş hayatım oldukça yoğun. Hem bir şirkette ciddi bir görevim var, hem de üniversitede hocalık yapıyorum. Ama her ikisi de çok keyifle yaptığım işler olduğundan yorgunluk veya yoğunluk beni rahatsız etmiyor. Ben çalışmaktan keyif alan bir insanım, kendimi geliştirmek, bir şeyler öğrenmek ve bunun sonucunda bir şeyler başarmak beni çok mutlu ediyor. İş hayatımda da bunları yaşıyorum.




Hayatta neleri affetmetsiniz? Olmazsa olmazlarınız var mıdır?




Benim için en önemli olan şey güvendir. İnsanın bence hayatta güvenebildiği çok az insan oluyor. Güvendiğim insanların bir güveni boşa çıkarması beni çok üzer.




Ablanız Zeynep Hanım geçtiğimiz günlerde ikinci evliliğini yaptı. Nasıl bir düğündü anlatır mısınız?




Öncelikler hem Zeynep hem de Arda adına çok mutlu oldum. Ikisine de bir omur boyu mutluluk diliyorum. Dugunleri çok güzeldi, çok yakın bir arkadaş grubunun katıldığı, çok samimi bir düğün oldu. Umarım evlilikleri de her zaman böyle sıcak ve güzel bir şekilde geçer.




Boş zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz?




Briç oynamaktan çok keyif alıyorum ama yeterince vakit ayıramıyorum. Her akşam kitap okumayı severim, romanlar ve tarih kitapları ilgimi çeker. Ayrıca tabii ki çocuklarla mümkün olduğu kadar beraber vakit geçirmeye çalışıyorum. Özellikle Alya artık daha büyüdüğü için onunla gezmeye gidiyoruz, oyunlar oynuyoruz, dans ediyoruz.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR