Galatasaray Kulübü Yöneticisi iş adamı Emir Sarıgül, iş dünyasındaki başarısıyla dikkat çekiyor. Mutlu bir ailesi olan Emir Sarıgül, iş hayatından , Galatasaray'a ve özel hayatına kadar bilinmeyenlerini HT Kulüp Yazı İşleri Müdürümüz Reşit Özet'e anlattı.

Röportaj: Reşit ÖZET



İş hayatı serüveniniz nasıl başladı?




2002 yılında Üniversite'yi bitirip askerlik görevimi yaptıktan sonra, 2003 yılının sonlarına doğru, çocukluk arkadaşlarım olan ortaklarım, Cemre Ceylan ve Ömer Meriç ile birlikte bir ortaklık yapısı üzerine anlaşarak, Maritza İnşaat şirketimizi kurmaya karar verdik. Maritza Latince'de anlamı, bitmeyen ortaklık anlamına geliyor. Daha sonra bu ortaklığa kayınbiraderim Serdar Altınbaş da katıldı. Şu an ortaklarım ile birlikte İstanbul'un muhtelif yerlerinde beşinci projemizle kalite ve güven inşa etmeye devam ediyoruz.




Galatasaray Yönetim Kurulu üyesisiniz. Galatasaray aşkı ne zaman ve nasıl başladı?




Galatasaray sadece bir spor kulübü değildir. Okuldur… Kültürdür… Bağlılıktır… Galatasaraylı olmak sadece futbol taraftarı olmak, kulübün üyesi olmak değildir. Galatasaraylı olmak bir davranış biçimidir, farklı olmaktır. 2 dönemdir bu görevi yapmaktayım. Sayın Ünal Aysal başkanım yeni yönetimde benimle çalışma teveccühünü gösterdi bu onuru ve gururu yaşamaya devam ediyorum.






Galatasaray'la ilgili ileriye dönük hedefleriniz ve hayalleriniz var mı?




Futbol kulüplerinin zirvesi ''şampiyonlar ligi''dir. Liglerin en üst seviyesi de Avrupa'da oynanan ''Avrupa şampiyonlar ligi''dir. Galatasaray'lı olmak demek hayallere çok uzak olmamak demektir. Hayalim UEFA kupamızın ve UEFA Süper kupamızın yanında Avrupa şampiyonlar ligi kupasını da görmektir. Bunca başarılara imza atmış bir kulüp olarak başarıların bize tanıdık geldiğini bilmek bu hayale uzak olmadığımızı gösteriyor.




İnşaat sektöründe faaliyet gösteriyorsunuz. Şu sıralar hangi projeler üzerine çalışıyorsunuz. Yeni projelerinizden bahseder misiniz?

İlk projemiz Maritza Evleri Beykoz, 5 blok, 62 konuttan oluşmaktadır. Dairelerimiz 3+1 185 m2, 4+1 225 m2, 5+2 çatı dublex olarak yapılmıştır. Fitness salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, yürüyüş ve koşu parkurları, Günün stresini atabilecekleri muhteşem doğa manzaralı dinlenme alanları, Çocuk havuzu, oksijeni bol açık oyun alanı, Açık ve kapalı kafe bulunmaktadır. 2011'de satışını tamamladığımız bu projemiz şehrin doğaya açılan kapısıdır. Satışı devam eden projeler; Maritza Residence Ataşehir, projemizde 19 kat, 48 daire, 6 dükkan bulunmaktadır. Dairelerimiz 2+1 120 m2'dir. Fitness salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu, Sauna, Buhar odaları, Çocuk Parkı, Yürüyüş ve koşu parkurları ayrıca en üst katta görkemli bir manzaraya sahip, residence sakinlerimizin kullanımında olacak lounge ve restaurant yer almaktadir. Maritza Home Kadıköy, 3 Blok 45 daireden oluşan, daire tipleri 1+1 70m2, 2+1 100m2, 3+1 120m2-150m2 çatı ve giriş kat dublex katlar şeklinde uygulanacaktır.150 araçlık kapalı otopark , açık yüzme havuzu, çocuk parkı, yürüyüş parkurları bulunmaktadır.Projelerimiz, Maritza Konakları İstinye ve Maritza Loft Sarıyer olarak devam ediyor. Maritza Loft projemiz müstakil villa ve dairelerden oluşmaktadır. Açık,kapalı yüzme havuzu,Fitness salonu,Çocuk parkı,Yürüyüş parkuru,Kafeterya,Site sakinlerinin kullanabilecekleri ofis alanları mevcuttur.





İş dünyasındaki hedeflerinizi anlatır mısınız?




Hedef yaptığınız işten zevk almaktır. Eğer işinizi seviyorsanız yaptığınız işte başarıyı yakalama şansınız var demektir. Bende işimi severek, en iyisini ve en güzelini yapmayı kendime kural bildim. İleride başarısı kanıtlanmış bir marka olarak Maritza konseptini başarılı bir marka olarak kurumsallaştırmak ve uluslar arası alandaki projelere imza atacak bir seviyeye getirmeyi hedefliyoruz.




İşinizdeki prensipleriniz neler? Sizce başarılı bir iş adamı nasıl olmalı?

Her adımda kaliteden ödün vermeden ilerlemek işimde önem verdiğim prensiplerim arasındadır. Hangi sektörde olursanız olun artık çağımız kalite çağıdır. Uyumlu bir ekiple çalışmak insanı başarıya ulaştıran adımlardan biridir. Huzurlu ortaklık yapısı, karşılıklı saygı hoşgörü ve anlayış bir işte olmazsa olmazdır. İnşaat sektörü yorucu ve profesyonellik isteyen bir iş. Bunu göz önünde bulundurarak yapılan işin her detayını yakından takip ederek, uyumlu ve istikrarlı çalışmayı prensip edinmek başarmaktır.




Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır derler. Sizinde çok mutlu bir evliliğiniz var. İşinizdeki başarınızda mutlu evliliğinizin etkisi oluyor mu?




Evinde huzuru olmayanın iş yaşamında başarısı bana göre söz konusu değil. Evdeki huzur ve mutluluk günün her anında insanın içine yansır ve daha pozitif, daha akılcı ve daha verimli olmasına etken sağlar. Bende bu noktada bu mutlu yuvayı kurmamda en büyük etken olan eşime sonsuz teşekkürlerimi her fırsatta sunarım. Hayatın müşterek olduğu çok doğru, ancak kadınların evdeki huzuru sağlamak açısından rolünün daha büyük olduğuna inanıyorum.






Geçtiğimiz ay ikinci çocuğunuz Azra dünyaya geldi. İkinci kez baba oldunuz. Neler hissettiğiniz anlatır mısınız?




Tabii ki Ayşenaz'dan sonra Azra'nın doğumu sırasında daha her şeye vakıf ve tecübeli bir şekilde hareket ettim, fakat heyecanım aynıydı. Azra evimize inanılmz pozitif bir enerji,huzur ve bereketi beraberinde getirdi. Daha 2 aylık olmasına rağmen bize yaydığı elektrik çok farklı. Her evlat babaya farklı bir hissiyat katıyor sanırım. Ne kadar yorgun ve yoğun olursam olayım çocuklarımla birlikte geçirdiğim zaman dilimleri beni yeniliyor.




Şişli Belediye Başkanı olan babanız Mustafa Sarıgül ile nasıl bir baba-oğul ilişkiniz var? Babanızın en çok hangi yönlerini örnek alıyorsunuz?




Her eleştiriyi saygı ile dinleyen, siyasette nezaket kültürünü hat safhada uygulayan bir insandır. Çalışma disiplinini ve hayata karşı dik duruşunu her zaman örnek almışımdır.






Sizinde çocukken hayalini kurduğunuz bir meslek var mıydı?




Babamın ve dedemin kökenlerinde de iş dünyasına ilk adım attıkları noktada inşaat var. Dedemle birlikte inşaatlara gider, şantiyeleri gezerdim. Dedemden babama, babamdan da bana geçen en önemli özellik insan ilişkilerimizin çok sıcak ve yakın olmasıdır. Çocukken zihnimde kalan en önemli olay, ekip olmasına rağmen, dedem ve babamın müşterilerle birebir ilgilenmesiydi. Şu an kendimde müşterilerim ile son noktaya birebir kendim varırım.




Boş zamanlarınızı nasıl geçirirsiniz?




İş seyahatleri toplantılar ve davetlerden ötürü hafta arası yoğun tempoda geçiyor. Pazar günleri çok önemli iş görüşmem veya deplasman maçlarımız yok ise günüm tamamen aileme aittir.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR