İlk kez 1972 yılında Bodrum'a giden ve oranın güzelliklerini keşfeden Ali Bey, Bodrum'un yıllar içinde ne kadar geliştiğini anlattı. Trafik sorununun yaz aylarında arttığını söyleyen Ali Şen, "Yaz aylarında trafik oluyor Bodrum'a inmiyorum. Kışın ancak gidiyorum" dedi. Bodrum'daki çiftliğinde HT Kulüp'e konuşan Ali Şen'in röportajından öne çıkan detaylar şöyle...




-Bodrum'daki çiftliğimde kediler, köpekler, papağan, tavus kuşu, inek, keçilerle hep beraber yaşıyoruz.




-İşlerin başında oğlum Adnan Şen var. O işlerin başında ben sadece telefonun ucundayım.




-Çocuklarıma da, gittiğim üniversitelerde yaptığım konuşmalarda da gençlere şunu öneriyorum: Kendilerine güvenmelerini ve hayal kurmalarını.




-On tane hayal kuruyorsan iki tanesi oluyorsa yeter zaten. Ben mesela çok hayal kurarım hayal kurduklarımdan çoğunu da gerçekleştirirsem o zaman istediğimi elde etmiş olurum.




-İş dünyasında affediciyimdir. Herkesi her zaman affederim ve unuturum.




-Abdullah Acar ilk 1972'de beni Bodrum'a getirmişti. O zaman Halikarnas'ın orda dostlarını ağırlardı keyifli yıllardı.




-Bodrum Yarım Adası'na ilk hava trafiğini biz açtık. Fuat Imsık Havaalanı vardı, Fuat Abi, Allah rahmet eylesin işletemiyordu. Onu biz aldık işlettik.




-Helikopterime binip Çanakkale'den Antalya'ya bütün sahilleri gezdik. Yanıma meteorolog alıyordum, nerede ne kadar güneş var? Ne kadar rutubet var? Bunun raporlarını aldıktan sonra anladık ki, Bodrum, Yalıkavak bölgesi en iyidir.




-Yıl 1993, Gökçebel Köyü'ne gittim. Ben 62 bin metrekarelik yer almıştım, 22 tapulu. Çünkü burada büyük tapular yok, birleştirmeli tapular var. Yani vatandaş satmaz, bende biraz fazla para verince onların da işine geldi. "Ya Ali sen ne yapıyorsun? Bu kadar yer topluyorsun" dediler. Birisi gelir site yapar, apartman yapar diye düşünerek o yıllarda öyle yaptım. Şimdi görüyorum ki zamanında ne kadar iyi düşünmüşüm.




-1982'de o zaman çevirmeli telefonlar vardı. Ve koca Bodrum'da 55 kişide telefon vardı. Etrafta hiç yol yoktu, buradan İzmir 4 saat sürüyordu arabayla.




-Bodrum'a biz geldiğimizde kimse yoktu, siz gelmeyin mi diyeceğiz? Kaldı ki gelen herkesi keyifle izliyorum. Sadece trafik artıyor ama biz de yazın Bodrum'a inmiyoruz, kışın iniyoruz.




-Geçen yıl kasımda yine bir dalış yaptım. İstanbul, Jakarta, Endonezya oradan Bali, Sydney, Avustralya oradan Fiji Adaları vs...




-Elimde kamerayla, suyun altında çekimler yapıyorum. Sürekli geziyorum, birkaç dil bildiğim için lisan konusunda da bir problemim yok. İnsanlarla hemen ilişki kurabilirim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR