Röportaj: Reşit ÖZET





*Biraz eskiye gidelim, eğitim yıllarınızdan bahseder misiniz?




Liseyi Galatasaray Lisesi'nde bitirdim. Fransızca ve İngilizce eğitimi aldıktan sonra da üniversite tercihimi Londra'da kullandım. Londra'da işletme ve finans bölümünü bitirdim. 4 sene Londra'da eğitim aldıktan sonra da İstanbul'a geri döndüm. Geri döndükten sonra hemen kendi işimizde çalışmaya başlamadım. İlk başta Türkiye'nin en bilinen bankalarından birinde 1 yıl çalıştım. Daha sonra ise kendi şirketimiz olan Maslak Yapı'da finans bölümünde işe başladım.

*Nasıl bir çocukluk dönemi geçirdiniz?




Çok yaramaz bir çocuk değildim. Genelde uysal, olgun bir çocukluk geçirmişimdir.




*Çocukken hayalini kurduğunuz bir meslek var mıydı?




Klasik olucak ama avukat ya da doktor olmak isterdim. Ama büyüdükçe okulun devamıyla fikirler değişti, işletme ve finans bölümüne kaydı. Şirketimizde de öyle devam ediyorum.



*İş hayatınızdan biraz bahseder misiniz?




Abim Gökhan Ayaydın ve ablam Pınar Talay ile birlikte çalışıyoruz. Şirketimiz Maslak Yapı Toplu Projeler ve Perakende olmak üzere bir çok önemli projelere imza attıyor. Projelere örnek vermek gerekirse, Ulus'taki 'Savoy' projesi, şuan hala devam eden 'Zorlu' projesi ve Bodrum'daki 'Mandarin Oriental' projesi bizim yapmış olduğumuz çalışmalar. Geçen sene Londra'da bir mağaza açtık. 1 yıl süreyle de bu mağazamızın işletimi devam ediyor. Onun haricinde bir çok İtalyan firmanın distribütörlüğünü yapıyoruz. Flexform, Parade ve Lema gibi bunların hepsi dünyaca ünlü İtalyan markalar. Onlarla birlikte hem perakende hem de toplu projelerde çalışmaya devam ediyoruz.




*Kardeşlerinizle birlikte nasıl bir iş rutininiz var?




Ben, ablam Pınar Talay'la birlikte daha çok finans bölümünde çalışıyoruz. Abim Gökhan Ayaydın ise pazarlama ve yurtdışı bölümünde görev yapıyor. Şuan bulunduğumuz Maslak Yapı Showroom'da 2000 metre karelik bir alanımız vardır. Burada az önce saydığım İtalyan markalaların tasarımlarını sergiliyoruz. Onun haricinde her türlü bizde gerek finans dışında severek yaptığımız bir iş olduğu için her bölümünde ortaklaşa çalışıyoruz.



*Babanız Aydın Ayaydın, siyaset ve iş dünyasında başarılı tanınmış bir isim. Babanızın gibi tecrübeli bir ismin en çok hangi yönlerini örnek alıyorsunuz?




Babam hayatımdaki en büyük idollerimden biri. Hatta en büyük şansımdır. Bir çok şeye imza atmıştır, bende onun yolunda gitmek istiyorum. İlerde de umuyorum ki onun tecrübelerinden yararlanarak istediğim başarıya ulaşacağım.




*Sizde babanız gibi bir gün siyasete atılmak ister misiniz?




Küçüklüğümüzden beri babamdan dolayı hep siyasetin içinde büyüdük. Hatta severekte takip ettik. Ama hiçbir zaman siyasete kendim aktif olarak girmeyi düşünmedim.




*Sizi Sosyal sorumluluk projelerinde çok sık görüyoruz, biraz bahseder misiniz?




Mümkün olduğunca bir çok sosyal sorumluluk projelerinde katılmayı istiyorum. Hem insanı hem de Türk vatandaşı olarak bizde elimizden geldiğince yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca Galatasaray Lisesi'nden mezun olduğum için Galatasaray Cemiyeti'ne de üyeyim. O dal da hep beraber gerekli yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz.

*Modayla aranız nasıl? Marka tutkunuz var mıdır, bir kadını neler şık kılabilir?




Modayı her bayanın olduğu gibi bende yakından takip ediyorum. Ama moda diye de her kıyafeti giymeyi uygun bulmuyorum. Herkesin kendine yakışan ürünleri tercih etmesini seviyorum. Bende kendime öyle uyguluyorum. Modayı takip ediyorum ama kendi tarzıma uygulayarak takip ediyorum. Marka tutkum yok. Hem pahalı markaları hem de ucuz markaları kombinleyip giymeyi tercih ederim.




*Son zamanlarda ülkemizde düzenlenen Fashion Week moda haftaları her sene üstüne koyularak daha üst seviyelerde yapılıyor. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?




İstanbul'da artık metropolitan şehirlerden biri olduğu için diğer Avrupa ülkeleri gibi her geçen sene gerek moda gerek diğer sektörler olsun hepsinde kat kat artmaya başlıyor. Bizde her zaman destekçisiyiz.




*Evliliğe bakış açınız nasıl?




Her genç kız gibi bende kadere inanlardanım. Önemli olan doğru zamanda doğru insanın karşımıza çıkmasıdır.



*Olmazsa olmazlarınız var mıdır?




Çok disiplinli bir insanım. Her zaman herşeyi zamanında yapmayı isterim. Hem işte hem özel hayatımda disiplin ortamını seviyorum.




*Kardeşlerinizle birlikte çalışmanın avantajları varmı sizce?




Hem zorlukları hem de kolaylıkları var tabiki. Birbirinizi daha iyi tanıdığınız için nelere daha çok tepki göstereceklerini, nelere evet diyeceklerini bildiğiniz için çalışma ortamımız biraz daha kolaylaşıyor.




*Ailenizden bahseder misiniz? Sizin için aile kavramının anlamı nedir?




Ailem benim için hayatımdaki en büyük şansım. Annem ve babam her zaman bizim destekçimiz olmuştur. Abim, ablam hepimiz birbirimizin için gerekli herşeyi yaparız. Şimdi yeğenlerimde ailemize katıldı. Onlarla vakit geçirmek en büyük tutkularımdan biri.




*Geçmişe baktığınızda yaşadığınız hayat size neler öğretti?




Bu zamana kadar hayatımda hem iyi hem de kötü şeyler gördüm. Bunlar her zaman tecrübe olmuştur. Bundan sonraki hayatımda da o tecrübeleri ders alarak daha iyilerini yapmaya çalışıyorum.




*Kendinizi kelimelerle anlatır mısınız?




Merhametli, vefalı ve disiplinli...




*Kariyerinizle ilgili gelecekteki planlarınız nelerdir?




Şuan çok büyük bir şey söylemek için çok erken. Ama her geçen gün elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak, en iyi yerlerde olmaya çalışacağım. Aileme layık bir evlat olarak en iyi şekilde hayatımı sürdürmeye devam ediceğim.




*Bir gününüzü anlatır mısınız?




Sabah 9 da iş başı yapıyorum. Bütün gün iş yerimdeyim. Akşam 6 gibi çıkıyorum. Çıktıktan sonra eğer arkadaşlarımla programlaştıysam onlarla devam ediyorum.




*Çok sık seyahat edermisiniz? Tatil için en çok hangi ülkeleri tercih ediyorsunuz?




Ben seyahat etmeyi çok severim. Londra'da okuduğum için en sevdiğim ülkelerden biridir. Şimdi iş yerimizi de orda devam ettirdiğimiz için mümkün oldukça özellikle Londra'ya gitmeyi tercih ediyorum.




*İş dünyasında başarılı olmanın sırrı nedir?




Bence geçmişte yapılan hatalardan ders alarak, ileride bu hataları yapmayarak, disiplinli bir şekilde çalışmaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR