Hilton İstanbul Bomonti’nin 34. katında yer alan ve 360 derecelik muhteşem bir İstanbul manzarası sunan Cloud 34'ün menüsünün yenilendiğini duyunca geçtiğimiz akşam otelin yolunu tuttum. Uzakdoğu lezzetlerini İstanbul'a taşıyan Cloud 34, sushi başta olmak üzere Asya mutfağının en gözde yemeklerini ve birbirinden lezzetli kokteyllerini lezzetseverlerle buluşturmuş.



Kış aylarının favori mekânı olmasını beklediğim Cloud 34'e, ilk girdiğim an muhteşem bir İstanbul manzarasıyla karşılaştım. 360 derecelik eşsiz İstanbul manzarasıyla, 34. kattan İstanbul’u selamlayan Cloud 34'ün menüsü de bir o kadar muhteşem. Acılı daikon ve ponzu ile soslandırılmış sırlanmış ton balığından, somon yumurtası ve trüf ile servis edilen levrek dilimlerine, susam, pul biber ve tatlı soya sosla tatlandırılmış baharatlı bonfileden, biber mayonez ve misket limonlu karides tempuraya kadar birçok özel Asya yemeğini deneyimleyebileceğiniz mekân, pazar günleri hariç her gün 18:00-02:00 saatleri arasında açık.





Ünlü şef Hüseyin Gülen'le mutfağa girdiğimde karides tempura, ton balığı, avakado, salatalık, mayonez, acı biber ve patates cipsi içeren muhteşem sushi tabağı hazırladık. Malzemeler çok taze, şefin eli çok lezzetliydi. Geniş bir sushi menüsüne sahip restoranda Uzakdoğu lezzetlerinin tadına varabilirsiniz. Eğer benim gibi sushi seven biriyseniz, Havana, Çıtır Roll, Kaliforniya, Edo Roll, Sakaten Maki, Philadelphia, Fashion Roll, Dana Sukiyaki, Gökkuşağı, Shirashi, Unagi Gold gibi birbirinden lezzetli sushi alternatifleriyle harika bir akşam yaşayabilirsiniz. Sushi'nin yanında sake yerine farklı bir lezzet arıyorsanız Uzakdoğu dokunuşlu kokteylleri, denemenizde fayda var.







İçecek menüsünden öne çıkan isli kokteyller ve shotlar, sizi bambaşka diyarlara alıp götürecek. Lezzetine doyamadığım Maki, Kalifornia, Gökkuşağı ve Somon'dan oluşan ve ışıklı bir sunumla masanıza getirilen Maki Nigiri Kombo Tabağı'na hayran kaldım. Avokado ve Kuşkonmaz Salatası ise hafif ama lezzetli bir başlangıç olabilir. Ve tatlı bir son olarak Yeşil Çay ve Muz Kek, Hindistan Cevizi Dondurma ve Fıstık Toffee Sos ile servis edilen muhteşem ötesi lezzetli bir tatlıyla menü tadımına son verdim. 34. kattan lezzet fışkıran bir mekân olarak Cloud 34, sushi severlerin gitmesi gereken restoranların en başında olmalı.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR