Fotoğraflar: Onur AYDIN

Haziran ayının sonunda kapılarını açan Mürver Restoran'a ilk gittiğimde inanın adeta büyülendim. İstanbul Karaköy'de böylesine güzel bir konuma sahip ve etkileyici manzarası olan ferah bir mekân görmek pek mümkün değil. Restoran içinde açık alanda bulunan mutfakta sürekli yanan odun ateşi ilk dikkatimi çeken özelliklerden. Tarihi yarımada manzarasıyla ön plana çıkan Mürver'in mutfağında açık ateş ve tütsüleme dahil, ateş ile farklı pişirme teknikleri öne çıkıyor.

Tabii ki böylesine özenle hazırlanmış mekânın menüsü de çok alternatifli olmalıydı. Menüsünde, Anadolu'dan yerel üreticilerden mevsimine uygun alınan ürünler ile odun fırınında veya odun ızgarasında pişmiş, mangalın üstünde asılarak dinlendirilmiş, tütsü fırınında tütsülenmiş yemekler, sürdürülebilir deniz ürünleri, el yapımı kurutulmuş dinlendirilmiş etler, sucuklar, sosislerin yanı sıra vejetaryenlerin rahatlıkla tercih edebileceği çeşitli yemekler ve mezeler de bulunuyor.



İzmir Alaçatı’dan tanıdığımız ünlü şef Yılmaz Öztürk’ün özel sunumlarla hazırladığı yemekleri merak etmişken birlikte mutfağa girmek için kolları sıvadım ve önlüğümü taktım. En favori yemeği hazırlamak için mutfakta yerimi aldım. Birlikte hazırlamaya başladığımız Trakya Kıvırcık için start aldık. İşine adeta aşık olan Şef Yılmaz Öztürk, ilk olarak eti odun ateşine attı. Kemiğinde fırınlaşmış kuzu bulunan et kıvamına gelirken, biz de Antakya firik pilavını ve acı gün kurusu hoşafını hazırladık ve son olarak tuzlu yoğurdu da yaptıktan sonra mönü tamamlandı. En merak ettiğim bölüm tabikii etin nasıl olduğuydu. Gerçekten odun ateşinde pişen yemeğin tadı inanılmaz lezzetliydi. Mürver’e gelindiğinde kesinlikle ana yemek olarak "Trakya Kıvırcık" sipariş etmelisiniz. Yerken büyük keyif alacak ve sonunda bana teşekkür edeceksiniz.



Şarap menüsüne gelecek olursam odak noktası olarak Türk şaraplarının yer aldığı mönüde yerli ve yabancı şarap seçenekleri mevcut. Açık mutfak olarak hizmet veren mekanda, şef ile samimi bir sohbet eşliğinde ateşin sıcaklığını hissederek özel lezzetlerle harika bir akşam yaşayabilirsiniz.





Mehmet Gürs’ün kurucu ortağı olduğu Mürver’de öğle ve akşam menüleri farklı olarak sunuluyor. Akfen GYO’nun yatırımı ile AccorHotels’in işletmesini yaptığı mekâna, her yaştan yemek meraklıları özel ilgi gösteriyor. Mürver’de iş yemekleri, grup yemekleri, kutlamalar ve özel toplantı odasıyla bambaşka bir ambiyans yakalanmış.








Odun ateşinde pişen yemeklerle ferah bir ortamda samimi bir akşam yaşamak isterseniz Karaköy’de Mürver ilk durağınız olmalı…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR