İstanbul'un gözde semti Bebek'te 19 yıldır hizmet veren Bebek Balıkçı, "Boğaz’da balık kültürünü oluşturan en önemli mekânlardan biri. 50 yıllık deneyimiyle sektörün duayenlerinden olan Ertuğrul Karabulut’un halen işin başında olduğu Bebek Balıkçı, balığa ve denize dair tüm lezzetleri İstanbul’un Anadolu Yakası’yla buluşturmaya devam ediyor. Anadolu Yakası’nda Pendik ve Ataşehir'deki iki restoran ise oğul Cem Karabulut'a emanet.




Türk, Rum ve Ermeni mezelerinin ön planda olduğu açık mutfak ve günlük onlarca çeşit balığın sunulduğu mostra, keyifli bir zaman geçireceğinizin garantisini veriyor. 100 kişilik kapalı oturma alanı bulunan Bebek Balıkçı’da açık hava keyfi yapmak isteyenler için de 70 kişilik bir bahçe mevcut.




Tavsiye edilen klasik lezzetler




Bebek Balıkçı, Anadolu Yakası sakinlerinin her geçen gün ağırlaşan İstanbul trafiğine takılmadan 'Boğaz lezzetleri'ne ulaşmalarına imkan veriyor. Boğaz’ın en popüler 25 soğuk mezesinin yanında yaklaşık 20 adet ara sıcak misafirlerin beğenisine sunuluyor. Ermeni mezeleri topik ve pilaki, Rum mezeleri Girit ezme ve köpoğlu, Yunan usulü sebzeli muska böreği ile birbirinden renkli ve lezzetli Türk mezeleri büyük ilgi görüyor. Bunların yanı sıra Peru mutfağının popüler tadı ‘ceviche’ de kendi müdavimlerini yaratmış.







Zeytinyağı sosu ile natürel haliyle pişirilen ahtapot ızgara, kalamar ve karides kullanılarak yapılan balık beyti, balık mantı, balık köftesi ve pazı sarma levrek ise misafirlerin heyecanla bekledikleri ara sıcakların başını çekiyor. Tüm bu lezzetlere fırından yeni çıkan mis gibi kokan sıcak ekmekler eşlik ediyor. En uygun tekniklerle pişirilen günlük balıkların ardından trileçe, portakallı irmik, el yapımı baklava ve sufle, keyifli yemeğin tamamlayıcıları oluyor.







Balıkçıda kahvaltı keyfi




Pazar günlerinin sürprizi ise Bebek Balıkçı farkıyla yapabileceğiniz uzun pazar kahvaltıları. Ege usulü serpme kahvaltı, yaklaşık 20 çeşitle göz dolduruyor. Sunulan tüm mönülerde günlük mevsim balıklarının yanı sıra butik ürünler kullandıklarını belirten Bebek Balıkçı’nın ikinci kuşak yöneticilerinden Cem Karabulut, restoranla ilgili “Mevsiminde ve yöresinde yetişen ürünler bizim lezzet sırrımız. Ustalarımızın elinde bu ürünler Bebek Balıkçı’nın fark yaratan lezzetlerine dönüşüyor. Boğaz’da balık keyfini Anadolu Yakası’na taşımaya karar verdiğimizde çok olumlu dönüşler aldık. Pendik’ten sonra Ataşehir’de açtığımız ikinci şubemiz kısa sürede yoğun ilgi gördü. Lezzetlerimize güveniyoruz. Meze dolabımız ve açık mutfağımız kendimize olan güvenin göstergesi. Kaliteli ürünlerin uygun fiyatlarla sunulduğu restoranımızda kapalı otopark da mevcut” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR