Chocolate Taksim Ritz Carlton Otel'in altında 2003 yılında küçük bir restoran olarak açıldığında aperatif yemek ve içecekler için en favori mekânlardan biriydi. Özellikle akşamüstü iş çıkışlarında ve gece eğlence dönüşü adres olarak gidilen Chocolate, bu özelliğini Maçka Parkı'nın karşısında açtığı yeni mekânına da taşıdı. 2004 yılında açılan ve Raşit Karakuş ve Oğuz Kayhan ile uzun yıllar birlikte ortak olan Süleyman Köse, artık tek başına sektörde devam ediyor.



Nişantaşı'nın en güzel yerinde hizmet vermesiyle dikkat çeken mekânda, sabah kahvaltısıyla başlayan servis öğle yemeklerinde de hayli iddialı. Mönüde öne çıkan pazı dolması, ev yapımı makarnalar, beğendili dana kebap, odun ateşinde pişen ince dilim İtalyan pizzası lezzetler...






Yemekler kadar içeceklerin de iddialı olduğu mönüde barmenlerin hazırladığı Chocolate'a özel kokteyller olmazsa olmazları... Zaten Chocolate'ın müdavimleri yıllardır restoranı bilerek, lezzetlerine aşina olarak bu alışkanlıklarını sürdürüyorlar. Restoranın özel bir diyet mönüsü de var. Dr. Murat Topoğlu'nun tavsiyeleriyle özel olarak hazırlanan lezzetler, sağlıklı ve bir o kadar da leziz olarak müşterilere sunuluyor.






Genellikle çikolatalı lezzetlerin ağırlıklı olduğu tatlı mönüsü de çok cezbedici. Gece 00.00'dan sonra restoran havasından çıkan Chocolate, eğlence severlerin katılımıyla kulüp havasına dönüyor. Birbirlerini tanıyan müşterilerin aile ortamında gibi kendilerini hissettiği mekânın öne çıkan en önemli özelliği samimiyet ve aidiyet duygusu.



Chocolate'ın sahibi Süleyman Köse ile yaptığım sohbette, eğlencede yavaş eskiye dönüş olduğu ve eski Türkçe pop şarkıların daha revaçta olduğunu tespit ettim. Kış sezonunun başlamasıyla mekânda tatlı bir telaş söz konusu. Mönüden, dekorasyona, ses sisteminden, mutfağına kadar yenilenen Chocolate Restaurant'ın yenilenmiş haline herkes hayran kalacak.



Zengin bir alkollü içecek mönüsüne sahip olmasıyla dikkat çeken restoranda, Chocolate'ın deneyimli barmenlerinin hazırladığı kokteyller en çok tercih edilen seçeneklerden. Yolunuz Nişantaşı'na düşerse eşsiz kokteyllerin tadına bakmak adına uğramanızı tavsiye ederim.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR