Ekonomi Dergisi Forbes'un geçtiğimiz ay açıkladığı 'Türkiye'nin En Zenginleri' listesinde, cemiyet dünyasından genç ve gözde isimler de yer alıyor. İş dünyasında son yıllarda adından sıkça söz ettiren başarılı isimler, milyar dolarlık servetleriyle Türkiye'nin zenginleri arasında gösteriliyor. Listenin başını çeken isimler arasında Ferit Şahanek'in kız kardeşi Filiz Şahenk bulunuyor. Mütevazı kişiliğiyle sade bir hayat süren Filiz Şahenk, 3 milyar dolarlık servetiyle en gözde bekarlar arasında yer alıyor. İnan Kıraç'ın manevi kızı İpek Kıraç, merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın kızı Sevil Sabancı, merhum Özdemir Sabancı'nın kızı Serra Sabancı da listeyi girmeyi başaran genç isimlerden. İşte size Türkiye'nin en zengin, genç ve başarılı isimlerinden bazıları...




İpek Kıraç




Suna-İnan Kıraç çiftinin 28 yaşındaki manevi kızları İpek Kıraç, en genç milyarderler arasında başı çekiyor. İş dünyasında son zamanlarda adını sıkça duymaya alışık olduğumuz İpek Kıraç, 680 milyon dolarlık servetiyle Forbes'un 'Türkiye'nin En Zenginleri' listesinde 64. sırada yer alıyor.




Filiz Şahenk




Merhum işadamı Ayhan Şahenk'in kızı, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in kız kardeşi Filiz Şahenk, Doğuş Holding'te üst düzey yönetici olarak görev yapıyor. 3 milyar dolarlık servetiyle listenin 5. sırasında bulunan 46 yaşındaki Filiz Şahenk, zengin ve gözde bekar kadınlar arasında yer alıyor. Filiz Şahenk'in ağabeyi Ferit Şahenk de 3 milyar 400 milyon dolarla Türkiye'nin en zenginleri arasında 1. sırada bulunuyor.




Serra Sabancı




1996 yılında suikast sonucu öldürülen Özdemir Sabancı'nın kızı Serra Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Genç milyarderler arasında yer alan 37 yaşındaki Serra Sabancı, 1 milyar 300 milyon dolarlık servetiyle listeye 22. sıradan giriyor.




Sevil Sabancı




Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın küçük kızı Sevil Sabancı, Türkiye'nin en zengin kadınları arasında gösteriliyor. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı, 1 milyar dolarlık servetiyle 40. sırada bulunuyor. 40 yaşında olan Sabancı, güzelliği ve başarısıyla Sabancı Ailesi'nin öne çıkan isimlerinden.




Raif Dinçkök




Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Raif Dinçkök, aynı zamanda Akkök Sanayi Yatırımın başında yer alıyor. Genç ve başarılı iş adamı, 450 milyon dolarla 100. sırada kendine yer buluyor. Evli ve iki çocuk babası olan Raif Dinçkök, iş dünyasında emin adımlarla ilerliyor.




Olgun Zorlu




Zeki Zorlu'nun 48 yaşındaki oğlu Olgun Zorlu, Zorlu Holding'in 3. kuşak temsilcilerinden. Ailenin genç kuşak isimlerinden olan Olgun Zorlu, 800 milyon dolarlık servetiyle, listede 55. sırada yer alıyor ve ağırlıklı olarak tekstil grubu ile ilgileniyor.




Demir Sabancı




Merhum işadamı Özdemir Sabancı'nın oğlu Demir Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak dikkat çeken bir diğer isim. Aslıhan Koruyan Sabancı ile evli olan 42 yaşındaki Demir Sabancı, 850 milyon dolarlık servetiyle en zengin Türk listesinin 50. sırasında yer alıyor.









İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR