Koç Holding 52’inci Olağan Genel Kurulu ilk kez Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un başkanlığında toplandı. 21 Ocak’ta Mustafa Koç’un hayatını kaybetmesinin ardından ilk kez toplanan genel kurul, aile üyelerini de biraraya getirdi. Yönetim kurulunda dikkat çekici bir değişikliğe sahne olan genel kurulda, Koç Holding’in yönetim kurulunda kadın üyelerin ağırlığı gözle görülür biçimde arttı. Yönetim kurulu üye sayısı bağımsızlar da dahil 15’ten 18’e çıkarken, yeni yönetim kurulu üyeleri arasında merhum Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç ve İpek Kıraç’ın yanı sıra Anne Lauvergeon da yer aldı. Eski yönetim kurulunda da olan Semahat Arsel’in de sayılmasıyla Koç Holding’in yönetim kurulundaki kadın oranı neredeyse 4’te 1’e


yükseldi. Bu durum Koç Holding’in merhum Mustafa Koç’un başkanlığı döneminde attığı cinsiyet eşitliğine yönelik adımların da bir yansıması olarak değerlendirildi. Hatırlanacağı üzere Mustafa Koç, He For She, Hepimiz Biriz Eşitiz gibi toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama amacı taşıyan pek çok ulusal ve uluslararası projeyi yürüten isim olmuştu.

'BENZERSİZ DAYANIŞMA GÖRDÜK'

Rahmi Koç, yaptığı konuşmada "Kısa süre önce oğlum Mustafa V. Koç‘un zamansız kaybı ailece bizleri ve sizleri çok üzdü. O’nun ardından; yurt çapında aldığımız başsağlığı dilekleri en büyük tesellimiz oldu. Bu benzersiz dayanışmadan dolayı ailem ve şahsım adına herkese candan teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

HT Gazete


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR