Geçtiğimiz gün Mustafa Koç'un ölümünün 40. gününde Divan Otel'de mevlüt okutulmuştu. Mevlüt ardından Koç Holding'e ait 'Bizden Haberler' dergisinin Mart sayısında Mustafa Koç'un anıları yer aldı. Kardeşi Ali Koç, ağabeyleri Mustafa ve Ömer Koç'un ona yaptıkları herşeyi dergide anlattı.

Mustafa, Ali'yi FB'li yaptı




Mustafa Koç’un gizli gizli Fenerbahçeli olması şöyle anlatıldı: “Rahmi Koç’un yanında çalışan Kamer Kaya, Mustafa’yı gizli gizli FB maçlarına götürerek FB’li yaptı. Mustafa Koç da 5 yaşındaki Ali Koç’u. Rahmi Koç bunu “Ömer hâlâ benim gibi Beşiktaşlı” diye anlattı.




'Işıkları kapatıp bağlarlardı'




“Yaş farkı nedeniyle şamar oğlanı gibiydim. Evimizde Çin işkenceleri söz konusuydu. Işıkları kapatıp beni telefon kablolarıyla bağlarlar, biri fener tutup diğeri kaşlarımı çekerdi. Ben yine de yanlarından ayrılmaz, şikâyet etmezdim.”




'Ali'nin üzerinden bisikletle atlarlardı'




Rahmi Koç, iki ağabeyin bir kez Ali’yi soğuk odaya kapattığını, Çiğdem Simavi de üstünden bisikletle atladıklarını anlattı. Ali Koç, “Yurtdışından gelen Mustafa’yı karşılamak keyifti benim için. Bazen beni havalimanında eker, arkadaşlarıyla giderdi. Çok bozulurdum” anısını paylaştı.




Sünnet hediyesi hisse




Sünnet düğünleri beraber olan Mustafa, Ömer ve Ali Koç’a dedeleri Vehbi Koç sünnet hediyesi olarak şirket hissesi verdi. Vehbi Koç, senet gelirleriyle yüksek öğrenim şartı koştu.




'Ayakkabılarını verip çıplak kaldı'




Annesi Çiğdem Simavi, Mustafa Koç ile ilgili bir anısını “Bursa’da kayaktayken, Mustafa ayakkabıları, kayağı olmadan çıplak ayakla yanımıza gelmişti. Meğer yolda kendisine içli içli bakan bir çocuk görmüş, dayanamayıp ayakkabı ve kayağını çocuğa verip, kendisi çıplak ayakla epey yol yürüyüp otele varmıştı” diye anlattı.




'Okulunu bitir evlenelim'




Koç’un o dönem ABD’de okuyan Caroline Giraud’ya evlilik teklifi, “Yılbaşı sonrası ABD’ye dönmek üzere olan Caroline’e


‘Okulu bitir, ama bir an evvel gel evlenelim’ dedi. Caroline de “Tamam”dedi” diye anlatıldı.




'Evlat acısının ne olduğunu bilmezsin'




Mustafa Koç, 1993’te uçak kazası geçirdi. Haberi alan dedesi Vehbi Koç, bir mektup kaleme alarak “Gazetelerde uçak kazası geçirdiğine dair havadisi okuyunca perişan vaziyete düştüm. Sen daha baba, büyükbaba olmadın, evlat acısının ne demek olduğunu bilmezsin. Benim sana bir defa daha tavsiyem, sureti kat’iyede tek başına uçak kullanmamandır” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR