31Ocak Çarşamba günü öğleden sonra saat 16:26’da TAM AY tutulması gerçekleşiyor. Güçlü Dolunay olarak bilinen Ay tutulmalarında Güneş- Ay’ın karşı karşıya gelmesiyle, aralarına giren Dünya’nın gölgesi tam olarak Ay’ın üzerine düşecek. Tutulma zamanı Ay Dünya’ya çok yakın olacak, % 30 daha parlak, %14 daha büyük görünecek, bu yüzden SÜPER AY olacak. Tutulma anında AY’ın etrafında Güneş’ten yansıyan ışınlar onu kırmızı hatta kızılımsı bir renk almasına neden olacak bu da Ay’ı KANLI AY yapacak. 1 ay içinde 2 kez dolunay olduğunda, her 2.5 yılda bir gerçekleşen bu olay onun MAVİ AY diye anılmasına neden olacak. Bu 3 etkinin bir arada bulunacağı bu özel tutulmada ilişkilerimiz, duygularımız ve iç güdülerimiz tavan yapacak. Kendi ihtiyaç ve beklentilerimizin yanısıra karşı tarafın ihtiyaç ve beklentileri arasında bir köprü kurmak, denge sağlamak kolay olmayabilir. Astrolojide Tutulmalar önemli süreçlerin başlangıçlarına ve bitişlerine işaret ederler ve en önemlisi kadersel sayılabilecek etkileri bulunmaktadır. Ay tutulmaları kişisel ve duygusal olayları hayatımıza taşır ve daha çok halkı ve duygusal konuları karşımıza çıkaran olayları içinde barındırır. Eğer kişisel haritalarımızda tutulma, güneş, ay ve diğer gezegenlerle birleşiyorsa, evine bağlı olarak büyük değişimleri ve dönüşümleri hayatımıza getirebilir.




BUGÜN DOĞANLAR




Bugün doğduysanız, gereksiz yerlerde dikkafalı ve sert davranmaya meyillisiniz. Serüvenci bir tarafınız var ve bazen sizi anlamak bir hayli zor. Çevrenizdeki insanlara gereksiz yere kapris yapmaktan kaçınmalısınız. Bu yönlerinizi kontrol edebilirseniz iş dünyasında iyi başarılar kazanabilirsiniz. Bu sene, hayatınızda önemli değişimler geçireceksiniz.




Koç Burcu: Tam ay tutulması aşk hayatınızı, çocuklarla olan konuları, yaratıcı ve sanatsal işlerinizi mercek altına alabilir. Bu alanlarda duygusal olarak hızlı ve beklenmedik adımlar hızlanabilir. Aşkı yakalayabilir, flörtünüz varsa ilginizi daha fazla onun konularına yönlendirebilirsiniz.




Boğa Burcu: Tam Ay Tutulması aile ve yuva alanlarınızı tetikliyor. Ailevi konularda beklenmedik olaylar, hızlı ve duygusal kararlar devrede olabilir. Aile üyelerinizin hayatındaki değişimler sizin hayatınıza da yansıyabilir veya evinizle ilgili önemli kararlar almak zorunda kalabilirsiniz.




İkizler Burcu: Tam Ay Tutulması, kısa seyahatlerinizi, öğrenim hayatınızı, iletişime dayalı işlerinizi hızlandırabilir. Yakın çevrenizde olup bitenlere bu tutulma zamanında odaklanabilirsiniz. Akraba, kardeş veya komşularınızın hayatındaki duygusal değişimler bu tutulmada karşınıza gelebilir.




Yengeç Burcu: Maddi konularda hızlı ve beklenmedik gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Uzun zamandır uğraştığınız bir ev veya miras meselesi sonuca kavuşabilir. Borçlarınızın ve ödemelerinizin üzerine eğilebilirsiniz. Parasal konularda kafanız çözüme yönelik çalışacak.




Aslan Burcu: Tam Ay tutulması, hayati kararlarınızı ve özel hayatınızı etkiliyor. Önemli kararlar arifesine girebilir, alacağınız kararların hayatınızı hızlı ve beklenmedik olaylarla şekillendirdiğini görebilirsiniz. Bu tutulma size ilişkilerinizde ve ortaklaşa adımlarınızda açılımlar sunabilir.




Başak Burcu: Bu tutulmayla beraber görünmeyen, uzun zamandır ihmal ettiğiniz sağlık konuları karşınıza gelebilir. Kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmak için bu tutulma adeta sizi zorlayacak. Şartları çok zorlamamalı, karşılaşacağınız beklenmedik olaylar karşısında sakin durmalısınız.




Terazi Burcu: Arkadaşlarınızla olan işlerinizde, onların hayatında hızlı ve beklenmedik olaylar cereyan edebilir. Sosyal çevreniz değişebilir. Onlarla bazı beklenmedik hassaslıklar yaşamaya meyilli olabilirsiniz. Bu tutulma idealleriniz ve fikirlerinizdeki değişimleri de kapsayabilir.




Akrep Burcu: Tam Ay tutulması, kariyer ve iş alanlarınızda, toplumsal statünüzde önemli ve beklenmedik değişimleri ve olayları karşınıza getirebilir. Kariyerinizde ve iş alanlarınızda bir üst noktaya geçebilir, açılımlar yaşayabilir veya değişik fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.




Yay Burcu: Bugün gerçekleşen Ay tutulması, seyahatlerinizi, dış koşullara, yabancılara bağlı işlerinizi, eğitim alanlarınızı, ticari konuları ve hukuksal meseleleri hayatınıza taşıyabilir. Bu alanlarda beklenmedik duygusal sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.




Oğlak Burcu: Ortaklaşa parasal gelirlerinizde beklenmedik ve ani oluşumlar gündeme gelebilir. Bir borç, ödeme, gözden kaçırılmış bir evrak, sigorta, prim konusuna dikkat edin. Eşinizin hanesinde de parasal konularda önemli olaylar oluşabilir. Sizi değiştirecek, dönüştürecek sürpriz olaylarla da karşılaşabilirsiniz.




Kova Burcu: Tam Ay tutulması özel hayatınızı, ikili ilişkilerinizi, ortaklaşa adımlarınızı tetikliyor. Eşinizin hayatındaki gelişmeler, hızlı adımlar sizin hayatınızıda değiştirebilir. Önemli bir taşınma olayına girişebilirsiniz. Ortaklı bir takım projeler, hukuki konular önem kazanıyor.




Balık Burcu: Tam Ay tutulması, iş, hizmet alanlarınızda hızlı gelişmeleri karşınıza getirebilir. Bir sonlanma veya yeni bir haber oluşabilir. Günlük hayatınızın akışında da beklenmedik olaylar içinde kendinizi bulabilirsiniz. Sağlığınıza ve günlük alışkanlıklarınızdaki değişimlere dikkat edin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR