Haftamıza Ay Başak burcundayken, yapılması gereken işlerimizin üzerine eğilerek başlıyoruz. Bu Pazartesi öğlen saatlerinde Merkür Oğlak burcunda gerilemeye başlıyor. Toprak burcu olan Oğlak burcundaki gerileme, değerlerimiz, para konuları, özdeğerler, çalışma koşullarımızla bağlantılıdır. Hayatımızın elle tutulur somut sonuçlarını sorgulayabilir, işimizle ilgili, disipline olmamız gereken konularda, pratik çözümler ürettiğimiz alanlarda aksaklıklara ve zorlanmalara açık olabiliriz. Ekonomi ve iş dünyasında yanlış adımlar ve kararlar oluşabilir. Merkür iletişim, ticaret, alım, satım, öğrenme, ulaşım, seyahat, anlaşma ve kontratlarla bağlantılı olduğundan 08 Ocak a kadar önemli başlangıçlardan, kararlardan ve anlaşmalardan kaçınmak yerinde olacak. Güvenlik konuları, gerçekçi endişe ve kaygılar bu dönemde etrafımızı sarabilir. Sıkıntı yaşadığımız alanlarda herşeyi gözden geçirmek ve yeniden yapılandırmak için bu 3 haftalık dönemi etkili bir şekilde kullanmaya özen gösterelim. Bu gerilemeden en fazla Öncü burçlar olan Oğlaklar, Koçlar, Yengeçler ve Teraziler etkilenecek.

Yine bu Pazartesi Mars Balık Burcu'na geçiyor. Hayat enerjimiz ve mücadele alanlarımız ruhani konulara, evrensel sevgiye, bütünlüğe, hayalgücümüzü ortaya çıkaracak konulara ve inançlarımıza kayacak. Mars balık burcunda çok net olmayan, kararsız mücadele ve savaşları tetikleyeceğinden gerçekçi adımlardan uzaklaşmamalı, öfkemizi içimize atarak kendimizi ve yapabileceklerimizi bloke etmemeliyiz.

Çarşamba günü Güneş Oğlak burcuna geçiyor ve 1 ay boyunca kimliğimizde oğlak temalarının öne çıkmaya başladığını görebiliriz. Daha pratik, sağlamcı, geleneksel ve kaygılı davranmaya meyilli olabiliriz. Toprak grupları olan Oğlak, Boğa ve Başaklar kendi gruplarında rahat hareket edecekleri bir döneme giriyorlar.

Haftasonu pazar günü ilişkilerimizde bizi geliştiren, büyüten, esnekleştiren ve gerçekçi kılan olaylar önem kazanacak. İlişkilerimizi belki de en etkili biçimde yoluna koyacağımız bir süreç içinde olabiliriz.



BUGÜN DOĞANLAR

Bugün doğduysanız; olaylarda ve insanlarda kusur aramaya meyillisiniz. Yetenekli yapınızla iş hayatınızda oldukça başarılı bir dönem geçireceksiniz. İnsanların sizi kolay kandırmasına izin vermeyin. Cesaretiniz ve inancınız sizi her tür olumsuzluktan koruyacak. Bu sene iletişiminizi sıkı tutmalısınız. Yeniliklerden ziyade, eski olayları tamamlayacağınız bir yıl içinde olacaksınız.

Koç Burcu: Kariyer alanınıza denk gelen bu gerilemede iş hayatınızda dikkatli adımlar atmalı, yanlış ifadelerden ve söylemlerden kaçınmalısınız. Bu dönemde işiniz ve kariyerinize dönük planların, konuşmaların üzerinden geçmelisiniz. Yeni başlangıçlardan kaçının.

Boğa Burcu: Merkür seyahat, eğitim, medya ve yabancılarla yapılacak iş alanlarınızda gerileyecek. Bu süreçte seyahatlerinizde ve işlerinizde gözden kaçıracağınız detaylara dikkat edin. Yabancılarla yapacağınız işlerde şartları iyice gözden geçirin.

İkizler Burcu: Merkür ortaklaşa parasal alanınızda geriliyor. Para işlerinize önem göstereceğiniz bir süreç. Bu süreçte borç alıp vermemeye, parasal konularda dikkatli adımlar atmaya özen gösterin. Bu süreçte eski parasal işlerinizin üzerine düşmek önem kazanmalı.

Yengeç Burcu: Merkür özel hayat, ikili ilişkiler alanınızda geriliyor. Sevdiğiniz insanla birbirinizi yanlış anlama gibi etkileriniz olabilir. Yapacağınız sözleşmelere çok dikkat edin. Eski ilişkilerin, çözülmemiş eski konu ve olayların karşınıza geldiğini görebilirsiniz.

Aslan Burcu: Merkür iş, hizmet ve sağlık alanlarınızda geriliyor. İşinizle ilgili konularda önemli kararlardan kaçının. Yeni başlangıçlara açılmak, anlaşmalar yapmak açısından doğru bir zaman dilimi olmayabilir. Eski sağlık sıkıntılarınıza dikkat edin.

Başak Burcu: Merkür aşk hayatınızda gerileyecek. Flört ettiğiniz, hoşlandığınız insanla olan iletişiminizde sıkıntılar oluşabilir. Çocuğunuzla olan iletişiminiz yine bu süreçte zorlanabilir. Aynı zamanda eski aşk konuları yeniden karşınıza gelebilir.

Terazi Burcu: Merkür ev, aile, yuva alanlarınızda gerileyecek ve bu alanlarda iletişim sorunlarına açık olacaksınız. Geçmiş konu ve olaylar, daha önceden çözülmemiş sorunlar yeniden karşınıza gelebilir. Emlak alım, satım, kiralama gibi önemli işlere kalkışmayın.

Akrep Burcu: Yakın çevrenizle olan iletişiminize çok dikkat etmelisiniz. Yanlış anlaşılmalara müsait olacaksınız. Geçmişte yaşadığınız bazı sorunların yeniden karşınıza geldiğini görebilirsiniz. Bugün itibarıyla enerjiniz aşk konularına kayıyor.

Yay Burcu: Merkür, para evinizde geriliyor. Maddi ve ticari konularda önemli anlaşmalara kalkışmamaya özen gösterin. Daha önceden konuştuğunuz, kişilerle iş yapmaya devam edebilirsiniz ama yepyeni, sıfırdan bir işe kalkışmayın ve imza atmayın.

Oğlak Burcu: Merkür sizin burcunuzda geriliyor. Yanlış anlaşılmalara ve kendinizi yanlış ifade etmemeye özen gösterin. Önemli anlaşamalardan kaçının. Bugün itibarıyla artık enerjinizi yakın çevre konularına kaydıracaksınız.

Kova Burcu: Kafanızda büyüttüğünüz, daha önceden devreye girmiş birtakım çözülmemiş konu ve olaylar karşınıza, çözülmek adına gelebilir. Bu süreçte hiçbir şekilde anlaşmalara imza atmamalı, önemli girişimlerden kaçınmalısınız.




Balık Burcu: Bugünden sonra önemli iş konuşmaları ve görüşmelerini birkaç hafta ertelemekte fayda var. Başlangıçlardan kaçının ama daha önceden konuştuğunuz, görüştüğünüz arkadaşlarınızla eski projelerin üzerinden geçebilirsiniz.




İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR