İletişim gezegeni Merkür, 30 Ağustos itibarıyla 3 hafta boyunca Başak burcunda geriliyor. Aslında hiçbir gezegen geri hareket etmez hatta yavaşlamaz bile. Dünyamız güneş etrafında diğer gezegenlerden farklı bir hızla döndüğü için, biz dünyadan baktığımızda o gezegenin yavaşladığını, durduğunu ve gerilediğini görürüz. Merkür, hızlı hareket ettiğinden, diğer gezegenlere göre daha sık bu pozisyona girer. Senede 3 veya bazen 4 kez geri gider gibi görünür. Bu sene 4 kez gerileyeceğinden, bu yaşayacağımız 3. gerileme olacak.

Merkür, bizim çevreden aldığımız, edindiğimiz ve verdiğimiz yüzeysel bilgileri ve düşük bilinci yönetir. Aynı zamanda konuşma, anlaşma, alışveriş, dinleme, formal anlaşmalar, dökümanlar, seyahat, mektup, mail, gemicilik, taşımacılıkla ilişkilendirilir. İşte ne zaman geri gider gibi görünse, bu alanlarda karşışıklıklar, sorunlar yaratır. Yine akılla çalışanlar, yazarlar, gazeteciler, yorumcular, dedikoducular, öğretmenler, seyahatçiler, oyun oynayanlar ve hırsızlar bu 3 haftalık dönemden nasibini alacaktır.

BUGÜN DOĞANLAR

Bugün doğduysanız; bir işi hemen başlatıp, çabuk sıkılıyorsunuz. Hayatınızda önemli başarılar elde etmek için birişi bitirmeden, diğer işe başlamamayı öğrenmelisiniz. Çekici kişiliğinizle insanları etkilemeniz çok kolay ve çevreniz size çok yardımcı olacak. Bu sene, bazı kararlarınızı gözden geçirmelisiniz.

Koç Burcu: Merkür’ün iş, hizmet ve sağlık alanlarınızda gerilemeye başlamasıyla beraber iş hayatınızda ifade sorunlarına, iletişim bozukluklarına ve bir takım sıkıntılara hazırlıklı olmalısınız. 22 eylül’e kadar önemli kararlardan ve başlangıçlardan sakının. İş değiştirmeyin.




Boğa Burcu: Merkür aşk hayatınızda var olan sıkıntı ve problemleri su üstüne çıkarabilir. Eski ve tamamlanmamış aşklar karşınıza gelebilir.Varsa çocuğunuzla olan iletişiminizde de bu süreçte sıkıntılar oluşabilir.




İkizler Burcu: Merkür, ev, aile, yuva alanlarınızda gerileyeceğinden, bu alanlarda var olan sıkıntıları, daha önceden konuşulmuş konuları ve olayları karşınıza çıkarabilir. Bu süreçte çok dikkatli adımlar atın, herhangi bir ev alım, satım, kiralama işine kalkışmayın.

Yengeç Burcu: İletişimsel konularda aksiliklere hazır olmalısınız. Üç hafta boyunca Merkür, iletişim kanallarınızdaki sıkıntı ve sorunları karşınıza çıkarabilir. Önemli anlaşmalardan, yeni başlangıçlardan kaçınmakta fayda var.




Aslan Burcu: Merkür para evinizde gerilemeye başlıyor. Bu tarihten sonraki üç haftalık dönem içinde para alışverişlerinize çok dikkat edin, para anlaşmalarından, ticari anlaşmalardan lütfen uzak durun. Eski meseleleri halletmek için uygun bir dönem.

Başak Burcu: Merkür sizin kişisel evinizde gerilediği için, 3 hafta boyunca kişisel hayatınızda önemli kararlardan, adımlardan, başlangıçlardan, anlaşmalardan kaçınmalısınız. Kendinizi yanlış ifade etmemeye özen gösterin.

Terazi Burcu: Geçmiş konu ve olaylar önem kazanacak ve bunları daha fazla sorgulayacaksınız. Seyahat, eğitim, medya, hukuk, ticaret ve maneviyat alanlarınızda birtakım aksilikler, yanlış anlaşılmalar ve sorunlar yaşayabilirsiniz. Çok önemli kararlar almayın.

Akrep Burcu: Merkür’ün sosyal çevre alanınızda gerilemesiyle beraber, yanlış ifadeler, gruplar içinde kendinizi yanlış gösterme etkili olabilir. Eski arkadaşlarınız yine gündeminize yerleşebilir. Dinlenmek, aşk hayatınızı gözden geçirmek isteyebilirsiniz.

Yay Burcu: Merkür’ün kariyer ve iş alanlarınızda gerilemesiyle beraber toplum önü konuşmalarınıza ve işlerinizde dikkatli adımlar atmalısınız. Önemli anlaşmalardan, görüşmelerden ve yeni başlangıçlardan üç hafta boyunca uzak durmalısınız.

Oğlak Burcu: Merkür’ün gerilemesi seyahatle, eğitimle ilgili konularda eski olayları karşınıza getirebilir. Önemli yeni anlaşmalardan 22 eylül’e kadar kaçının. Yine bugün itibarıyla iş ve kariyer hayatınızla ilgili olumlu gelişmeler karşınıza gelebilir.

Kova Burcu: Merkür, ortaklaşa para konularında gerilemeye başlıyor. Bu tarihten sonra üç hafta boyunca özellikle parasal konularda harekete geçmemekte fayda var. Önemli borcun, kredinin altına girmeyin. Başlangıçlardan kaçının.

Balık Burcu: İkili ilişkilerinize daha fazla özen göstermelisiniz. Karşı tarafı yanlış anlayabilir veya kendinizi yanlış ifade edebilirsiniz, bu da ilişkinizdeki sıkıntıları ortaya çıkarabilir. Önemli anlaşmalardan ve ortaklıklardan kaçının.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR