Merkür geri giderken anlaşmalar yapmak, önemli kararlar vermek, başlangıçlar içinde bulunmak ve yeni bir işin tohumlarını atmak tavsiye edilmez. Çünkü koşullar önünde sonunda değişecek, ertelenmeler, mücadeleler ve aksilikler hayatımızda yer alacaktır. Kafamız karışık, iletişimimiz doğru düzgün olmayacağı için paramızla, kişisel bilgilerle ve kağıt işleriyle uğraşmak pahalıya patlayabilir.

Bu gerilemede sabit ve ağırdan hareket etmeyi seven ve iyice düşünen Boğa burcunun düşünce özelliklerini deneyimleyebiliriz. Düşüncelerimiz daha da yavaşlayabilir, daha emin ve sağlam yoldan ilerlemek isteyebiliriz. Bu da bazen saplantılı fikirleri tetikleyebilir. İnat ettiğimiz konuları, hırs yaptığımız ve tutunduğumuz alanları yeniden gözden geçirmek ve düzenlemek için bu gerileme bize ışık yakabilir. En çok maddi varlıklarımıza, sahip olduğumuz değerlere, parasal konulara ve tutkulu aşk ilişkilerimize dikkatimizi verebiliriz.

Kişisel anlamda bu gerilemede kendimizin veya diğerlerinin değerlerine, varlıklarına, zorunluluklarına ve yükümlülüklerine yönelmek ve bunu yaparken objektifliği korumak en önemli önceliğimiz olmalıdır.

Hayatımızda gerçekten neler olup bittiğini görmek ve saptamalar yapmak için merkürün toprak gerilemesinden yararlanmalıyız.

BUGÜN DOĞANLAR

Bugün doğduysanız; sizi seven ve anlamaya çalışan bir sürü dostunuz var. Asabi tavırlarınızı dengelerseniz, bu dostluklardan uzun süreli faydalar göreceksiniz. Bu sene, seyahat veya eğitim işlerinizde eski konularla uğraşabilirsiniz. Kariyeriniz için önemli adımlar karşınıza gelebilir.

Koç Burcu: Merkür para evinizde gerilemeye başlıyor. 22 mayıs a kadar sürecek olan bu dönemde maddi konularda yeni başlangıçlardan, önemli parasal girişimlerden kaçının. 3 haftalık süreçte hiçbir şekilde önemli işlerin altına imza atmayın. İş hayatınız ve yakın çevre ilişkileriniz de mercek altında.

Boğa Burcu: Merkür sizin burcunuzda geriliyor. Kendinizi anlatırken, yanlış ifadelere daha yatkın olabilirsiniz. Bu üç haftalık süreç içerisinde, önemli anlaşmalardan, başlangıçlardan ve adımlardan kaçınmaya özen gösterin. Aşk hayatınız ve para işlerinizde de gözünüz açık olsun.

İkizler Burcu: Geçmiş konu ve olaylar daha fazla karşınıza gelebilir. Özellikle ev, aile alanlarınızda ve kişisel gelişimlerinizde birtakım sıkıntılar, iletişim problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Yeniliklerden uzak durun, imza atmayın, herhangi bir işe başlamayın.

Yengeç Burcu: Arkadaşlarınızla olan iletişiminize dikkat edin. Organizasyona, davetlere dayalı herhangi bir işle uğraşıyorsanız, gruplara dayalı işlerde eğitmenlik yapıyorsanız iletişim sıkıntılarına açık olabilirsiniz. Eski arkadaşlarınızla paylaşımlar artabilir.

Aslan Burcu: Kariyerinizdeki konuşmalarınız ve görüşmelerinize dikkat etmeniz gerekecek. 22 Mayıs’a kadar kariyerinizi ve statünüzü ilgilendiren işlerinizde önemli başlangıç ve kararlardan kaçınmalısınız. Daha önceden konuşulmuş işler devreye girebilir.

Başak Burcu: Merkür, yabancılarla yapılacak işler, seyahat, eğitim alanlarınızda gerilemeye başlıyor. Seyahat yapacaksanız evraklarınızı iyice gözden geçirin, pasaportunuzu alıp almadığınızı kontrol edin. Eğitim hayatınızda gözden kaçırdıklarınız karşınıza gelebilir.

Terazi Burcu: 3 haftalık süreç içinde alacak-verecek işlerinizi iyi kontrol edin. Banka işlemleriniz varsa yanlış ifadelere ve başınıza gelebilecek ufak tefek sıkıntılı durumlara karşı hazırlıklı olun. 22 Mayıs’a kadar bir borç altına girmeyin ve kredi almamaya özen gösterin.

Akrep Burcu: 22 Mayıs’a kadar sevdiğiniz insanla birbirinizi yanlış anlayabilir ve bazı iletişim sıkıntıları yaşayabilirsiniz. Eski konu ve olaylar etrafınızda cereyan edebilir. Eski konuşmalar zaman zaman aranızda gerilimi arttırabilir. Taşınmak için de uygun bir dönem olmayabilir.

Yay Burcu: Merkür iş, hizmet ve sağlık alanlarınızda size birtakım aksilikler ve problemler çıkartabilir. Sağlığınızla ilgili konularda daha önceden yaşadığız birtakım sorunlara da açıksınız. Hem kariyer hayatınıza hem özel hayatınıza bu süreçte dikkat edin.

Oğlak Burcu: Sevdiklerinizle, flört ettiğiniz kişiyle, çocuklarınızla, öğretmenlerinizle, eğlence hayatınızda bağlantı kurduğunuz insanlarla yanlış anlaşılmalara açıksınız. Kendinizi yanlış ifade edebilirsiniz, onların söylediklerini yanlış anlayabilirsiniz.

Kova Burcu: Eviniz ve ailenizle ilgili önemli kararlar almayın, ev satım, alım, kiralama gibi işlere girişmeyin. Aile hayatınızda eski konu ve olayların yeniden gündeme geldiğini ve iletişim sıkıntıları yaşadığınızı göreceksiniz. Aşk hayatınıza, ortak parasal konulara da dikkat etmelisiniz.

Balık Burcu: Akraba ve kardeşlerinizle olan iletişiminizde dikkatli olmalı ve yanlış anlaşılmaktan sakınmalısınız. İletişim, satış, reklam, pazarlama, tanıtım ve bilgisayar sektöründe bir işiniz varsa bu gerileme sürecinde kesinlikle yeni bir başlangıca imza atmayın.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR